Pokaż wyniki od 1 do 10 z 420

Wątek: [test] SIGMA 85/1.4 EX DG HSM

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar BartasPL
    Miasto
    mazowieckie

Domyślnie Odp: [test] SIGMA 85/1.4 EX DG HSM

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    z czego te dwa?
    Stawiam,że pierwsze to Sigma, a drugie 85L?

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Dodam jeszcze, że 1/3 EV przy dzisiejszych możliwościach matryc to jest nic. Ja w reportażu nie wychodzę poza ISO 3200 więc zapas mam bardzo duży, te 1/3 EV w szkle nic mi nie daje.
    Robisz świetne zdjęcia i kawał dobrej roboty na forum, ale proszę Cię... 1/3 czy 2/3 EV robi różnicę w jakości. Mniej więcej taką jaką różnicę mamy między 5DII a 5DIII w używalnym zakresie czułości. Niby nic a jednak się liczy. Ja wolę jaśniejsze szkło niż wyższe ISO.

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    ma ktoś numery wadliwych egzemplarzy ?
    Czytałem naprawdę wiele testów i opinii na temat tego szkła, ale tylko na tym forum spotykam się z opinią dotyczącą istnienia pierwszych partii modeli z niedopracowanym AF. Hm... czy ktoś jeszcze gdzieś coś takiego czytał? Macie jakieś linki? Moim zdaniem są szkła z niedopracowanym AF, ale numer partii nie ma nic do tego

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Dziś zrobiłem dokładniejsze testy i okazało się jednak że ma wade AF - trzeba wyregulować na -20 mikroregulacje żeby ostrzył w punkt
    Co Ty kurczeblade? Nie widziałeś odchylenia o -20 na takim szkle??? Mam nadzieję,że to pomyłka pomiaru...

Przy okazji. W galerii 85LII przynudza gość, który robi dużo czarno białego streetu, ale FlickRiver jest ciekawą opcją oglądania zdjęć z danego szkła. Zwróćcie uwagę,że Sigmy 85 f/1.4 nie ma na liście, ale można ją wyszukać zmieniając ogniskową Sigmy 50mm.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: [test] SIGMA 85/1.4 EX DG HSM

Cytat Zamieszczone przez BartasPL Zobacz posta
    Stawiam,że pierwsze to Sigma, a drugie 85L?
    Widzę że wątek odjechał jakoś od tematu, nie wiem co mają wspólnego z tym też pokazane zdjęcia - jedno to bokeh panorama a drugie przestrzelona elka pewno na 1,2.
    Co do Sigmy 85, kupiłem jedną z pierwszych sztuk ponad dwa lata temu. Pierwszy egzemplarz jaki dostałem miał właśnie ten dziwny problem z af - karabinem drugiego używam do dziś i złego słowa nie mogę powiedzieć na to szkło.

Uprawnienia umieszczania postów