Soft to nic, ale moze, jak to bylo w starszych sigmach, beda z Japoni slac nowa plytke elektr. do obiektywu?![]()
Soft to nic, ale moze, jak to bylo w starszych sigmach, beda z Japoni slac nowa plytke elektr. do obiektywu?![]()
CANON EOS 40D z dodatkami
ahhh...
to właśnie główny powód dlaczego nie kupuje sigm gdzie istotny jest af ....
ja również czekałem na soft do s30 1.4 - 2 miesiące i się nie doczekałem))
po tych przygodach nie miałem ochoty już nawet testować s85 1.4 - porostu kupiłem 85L))
życzę powodzenia![]()
Pkt 8 regulaminu forum
plutophoto.blogspot.com
myslidar nie tyle na soft czekałeś co na płytkę do programowania tego softuJa czekałem 30 dni roboczych. W gwarancji jest napisane że mają max 14 dni roboczych w sytuacji gdy serwis nie ma czegoś na miejscu.
No przecież napisałem. Przy pierwszej wizycie w serwisie nie działała, po interwencji u dystrybutora dostałem dyspensę i już działała. A co do softu - póki co jestem dobrej myśli, obiektyw nowy to i mogło się trafić, że jeszcze nie trafił do nich żaden na regulację. Tym bardziej że szkło naprawdę dobre, coraz więcej puszek ma regulację AF - coraz mniejsza grupa fotografów potrzebuje wsparcia serwisu. Z rozmowy z technikiem wynikało, że soft mogą dostać mailem. Mam nadzieję że wszystko szybko się zakończy, ale jeśli będą jakieś problemy, na pewno je opiszę.
Trzymam kciuki za rodzimy serwis, ale jeśli im się nie uda, wyślę sprzęt do DE - ktoś w końcu musi umieć regulować ten obiektyw![]()
Straszyliście, a Japończyki wraz z serwisem sigmy w Gdyni to szybkie chłopakiWe wtorek wieczorem sprzęt trafił do serwisu, w środę serwisy wymieniły się mailami i po 24 godzinach sprzęt wyregulowany
Wczoraj święto, sprzęt odebrałem dzisiaj. Wygląda na to, że wszystko OK, na starym 5d ostrzy w punkt.
Nie sprawdzałem, ale po pierwsze na wszystkich trzech moich puszkach sigma miała taki sam FF, więc pewnie po wyregulowaniu na jednej trafia też na pozostałych dwóch. Ale nawet gdyby było coś nie tak, to mam mikroregulację AF. Mimo wszystko jutro posprawdzam jak sigma pracuje na reszcie puszek.