No i pierwsza rysa na diamencie. Sigmę kupiłem w cyfrowe.pl. Miał wyraźny FF, z 5d2 i 7d to nie problem, bo wyregulowałem AF w body. Ale chciałem wyregulować też ze starym 5d. Wpadłem wczoraj do serwisu na Karwinach w Gdyni, a tu się okazuje że moja gwarancja jest nieważna. Wg pani przyjmującej w serwisie uznają tylko gwarancje K-Consult, gwarancja od cyfrowych to gwarancja europejska. Żeby było śmiesznie - gdyby sprzęt był kupiony gdzieś w Europie (Polska widocznie nie jest), to nie byłoby problemu, gwarancja byłaby ważna. Ale na sprze kupiony w Polsce ważna jest tylko gwarancja K-Consult. Mnie jako klienta nie obchodziły kwestie skąd sklep ma towar (nie pomyślałem nawet, że to może być jakiś problem), a teraz okazuje się że mogę skalibrować szkło jedynie za opłatą, chyba 230 zł. W cyfrowych dowiedziałem się telefonicznie, że to nie pierwszy problem z serwisem sigmy, ale że po ich interwencji zawsze serwis naprawia sprzęt w ramach gwarancji. Generalnie jestem zniesmaczony sytuacją, nie mam zamiaru kopać się z koniem i kłócić się z serwisem. Po weekendzie dzwonię do dystrybutora sigmy z pytaniem o zasadność odmowy regulacji w ramach gwarancji. Jeśli to nie pomoże to oddaję sprzęt do sklepu, niech sklep sam wyjaśnia z sigmą gdzie mogą realizować gwarancje.