Strona 13 z 42 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 420

Wątek: [test] SIGMA 85/1.4 EX DG HSM

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    http://photography-on-the.net/forum/...d.php?t=886651

Po pierwszych kilkudziesięciu stronach zachwytów pojawił się wysyp problemów z AF, w tym typowe dla Sigmy BF/FF przy różnych odległościach ostrzenia.
    Szkoda, też miałem na oku to szkło, ale teraz mam spore obawy i przynajmniej na razie spasuję.
    Poczytałem sobie to forum o sigmie 85/1,4=miało być pięknie, a wyszło jak zwykle z sigmą ;-)
    Też chyba na razie spasuję.

Początki nałogu

Domyślnie

no to czar prysł ,)
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Wszystkie fotki po obróbce, 85 f=1.4
    Sorry za OT.
    Cichy, te panie mają odmrożone dłonie, czy obróbka była po łebkach?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Sorry za OT.
    Cichy, te panie mają odmrożone dłonie, czy obróbka była po łebkach?
    Sam sobie odpowiedziałeś, więc po co się uzewnętrzniać na forum, w dodatku nie w temacie.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Miałem sigmę 30/1.4 i mam świeżą sigmę 50/1.4, moim zdaniem warto - dlaczego, bo kalibracja pod obiektywu pod body w Sigmie daje dobre efekty, o ile jest to obiektyw stałoogniskowy. A ten jest. Z zoomami bywa różnie, miałem podpiętą Sigmę 17-70 od kumpla która na 17/2.8 celowała idealnie, a na 70/4 był potworny BF... I to na jego aparacie pod który była kalibrowana.
    Po kalibracji stałoogniskowej 30/1.4 (50/1.4 ostrzy idealnie - a była jedyną sztuką w sklepie), wiem że warto kalibrować stałoogniskowe. A na zoom Sigmy o ile nie będzie idealnie trafiał w sklepie się nie zdecyduje.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    o jedno "pod za dużo" wybaczcie
    Ostatnio edytowane przez Morg ; 13-12-2010 o 09:38 Powód: Automerged Doublepost
    5D mkI + C50/1.4 + C20-35 + C16-35 + C85/1.8 // Voigtlander Bessa R2a + Nokton 35/1.4 SC

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Sam sobie odpowiedziałeś, więc po co się uzewnętrzniać na forum, w dodatku nie w temacie.
    Bo te dłonie są na krawędziach kadru. Jeśli by to nie była niechlujna obróbka, można odnieśc wrażenie, że ten obiektyw robi taką masakrę własnie na krawędziach. Gdyby tak było, nie dodałoby mu splendoru.
    Ja wiem, Ty wiesz, inni wiedzą, ale nie każdy kto tu wejdzie, może wiedzieć, że to nie wina obiektywu, tylko operatora PSa.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Bo te dłonie są na krawędziach kadru. Jeśli by to nie była niechlujna obróbka, można odnieśc wrażenie, że ten obiektyw robi taką masakrę własnie na krawędziach. Gdyby tak było, nie dodałoby mu splendoru.
    Ja wiem, Ty wiesz, inni wiedzą, ale nie każdy kto tu wejdzie, może wiedzieć, że to nie wina obiektywu, tylko operatora PSa.
    Ani wina obiektywu, ani PSa, tylko LR3, który ma dodawanie winietowania jakoś inaczej i nie wziąłem tego pod uwagę. Zamiast zaciemniać w ev zaczernia rogi (no chyba, że się użyje lens corr.) i wychodzą takie przebarwienia, a jako, że robiłem to hurtem na tych samych ustawieniach nie chciało mi się poprawiać.

Tu wersja bez dodanej winiety, choć pewnie lewa dłoń też nie wygląda idealnie, ale to pewnie wina kolorowych świateł, które gdzieś tam sobie świeciły podczas pokazu.

O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

mój 85 1.8 jest ostrzejszy

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Na f1.4?

Pełne uzależnienie Awatar gavin