Witam
Nie zaglądałem tu dosyć długo , pewnie już naprawione...
Część kupiłem na ebay.com
Witam
Nie zaglądałem tu dosyć długo , pewnie już naprawione...
Część kupiłem na ebay.com
airliners.net
50D + BG-E2 + 70D
+ 17-40 L USM + 50 f1.8 STM + 24-105 L IS USM + EF 100-400 L IS USM + Sigma 150-600 S + SpeedLite 430EX
Witam,
Ja z trochę inną usterką:
Wspomniany obiektyw zablokował mi się na minimalnej ogniskowej tj. 17.
Nie przykładałem do niego dużej siły żeby spróbować odblokować bo boję się, że bardziej popsuję.
Aparat ustawia ostrość natomiast ja ręcznie nic nie mogę zrobić z ZOOMEM.
Spotkał się ktoś z czymś takim?
Witajcie! Mam nadzieję, że ktoś tu jeszcze zagląda. Mam taki problem. Dorzucam parę zdjęc https://www.dropbox.com/sh/re07w5acz.../Dm5TGaU6Zq?m=, żeby wiedzieć o co chodzi. rozebrałem ten obiektyw, wymienilem flexa ale przy składaniu zostały mi trzy blaszki, które oznaczyłem numerem 1. Dziura w tubie, którą oznaczylem nr 2 nie ma gwintu. Na elemencie, który do niej wchodzi nie ma także gwintów. Na numerku 3 pokazałem te śrubki, które wchodzą w dziury. Skoro na elemencie wewnętrznym nie ma gwintów, zapewne blaszki nr 1 muszą być jakoś umiejscowione w suwnicy nr 4. Próbowalem róznych kominacji, ale te blaszki mi jakoś w niej nie pasują. Ktoś pamięta jak to skręcał? Pozdrawiam
Próbowałeś Youtube?
np:
Canon EF-S 17-85 mm IS USM error 01 repair. - YouTube
albo inne filmy z tekstem "Canon efs 17-85 disassembly"
R3 + RF85LDS
Tak tylko mi by raczej chodziło o assembly nie disassembly. w 11 minucie widać jak wyciąga przysłone a na niej luzem jest ta podłóżna płytka. Nie wiem gdzie mam ją włożyć, w którym miejscu. W sieci też nie mogę nic znaleźć. Tak to bym tutaj nie zaglądał