Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
To kupuję. Dzięki za informację
Mam Delty i masakra jest. Wytrzymałość, materiał jest ok., ale zamiast okręgu uchwyt ma kształt eliptyczny i niestety, obiektyw klinuje się i nie daje używać.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
---Moje zdjecia na FB---
Do mnie doszło dwukrotnieIdentyczne jak na Twoich zdjęciach, kupione w Mega-Pixel.pl.
Pierwszy miał krzywy zawias, przez to obręcz była scentrowana, jak koło rowerowe po kolizji z samochodem. Odesłałem więc z reklamacją. Po uznaniu reklamacji, dostałem równie krzywy na zawiasie, dodatkowo z kiepsko wykonaną blokadą śruby. Albo śruba wypadała, albo blokowała się i była nieużyteczna.
Pomyślałem, że następna reklamacja będzie załatwiona podobnie więc szkoda moich pieniędzy na przesyłkę (mocowanie coś koło 40 PLN, a ew. 3 przesyłka to byłoby juz w sumie 21 PLN). Zabrałem mocowanie do warsztatu, nawierciłem zawias, dzięki temu jest luźniejszy, ale prosty, podpiłowałem pilnikiem, podszlifowałem na szlifierce miejsce gdzie obręcz łączy się z podstawą (żeby nie rysowała obudowy obiektywu), założyłem nowe mocowanie śruby i już po godzinie dłubania, mam w pełni funkcjonalne mocowanie statywowe. Chodzi jak złoto
Na marginesie, niechcący wystawiłem pozytywny komentarz mega-pixelowi na allegro.Mocowanie jest pakowane w przeźroczyste woreczki. Można bez problemu sprawdzić, czy wysyłany w ramach reklamacji towar nie ma podobnych wad, co reklamowany. Wg mnie, mieli to gdzieś. Dodatkowo, z reklamacją wysłałem oryginalny paragon, nie odesłali
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Na allegro mega-pixel występuje jako użytkownik: qwadron.
Ostatnio edytowane przez dinderi ; 26-04-2011 o 10:43 Powód: Automerged Doublepost
---Moje zdjecia na FB---
Kupiłem biały podobny do tego czarnego z postu wyżej (też for Canon) pierwsze wrażenie - tragedia, brak spasowania (trudno zakręcić, coś z kątem śruby nie teges), farba dość tragiczna, gwint na śrubę statywową też tragiczny wygwintowany bezpośrednio w odlewie, drugie wrażenie - nie jest tak tragicznie jakoś się spasował i nawet dokręcił do końca (ja bym tą śrubę robił jednak wkręcaną pod kątem a nie na wprost), za 40zł idzie wytrzymać, jak się porówna z oryginałem bo niedawno miałem w ręce dolączany do 70-200 to porównania nie mażadnego. jednym zdaniem jak to mawiają "dobre bo tanie" innych zalet brak.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień