Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: Canon Tripod Mount Ring

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WaldekA Zobacz posta
    Mam i używam bez żadnych zastrzeżeń. Solidnie trzyma, od roku bez problemów.
    Czy puszcza też tak, jak trzeba? Da się bez problemu obrócić obiektywem do zdjęć pionowych?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec Awatar WaldekA
    Miasto
    Jaroszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Czy puszcza też tak, jak trzeba? Da się bez problemu obrócić obiektywem do zdjęć pionowych?
    Bezproblemowo po lekkim popuszczeniu da się obrócić do zdjęć pionowych.
    Kiedyś tu była stopka:-)

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

To kupuję. Dzięki za informację
    Mam Delty i masakra jest. Wytrzymałość, materiał jest ok., ale zamiast okręgu uchwyt ma kształt eliptyczny i niestety, obiektyw klinuje się i nie daje używać.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec Awatar WaldekA
    Miasto
    Jaroszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    To kupuję. Dzięki za informację
    Mam Delty i masakra jest...
    Ja też miałem Deltę kupować ale odpuściłem sobie właśnie ze względu na materiał. Co "laluminium' to "laluminium". A czarny dlatego wziąłem bo był tańszy od kremowego:-)
    Kiedyś tu była stopka:-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No do mnie juz doszlo to mocowanie - jest ok. Metal wyglada na solidny, za ta cene to mozna by sie nawet spodziewac czegos znacznie gorszego.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

taka mala uwaga na marginesie do Chinczykow:

Tripod Ring X (W) oznacza mocowania w kolorze White czyli bialym
    Tripod Ring X (B) to mocowania w kolorze Black czyli czarnym

"i nic nas nie przekona, ze czarne jest czarne, a biale jest biale"
    www albo tez flickr

Miasto
    Raszyn

Domyślnie Nie polecam Mega-Pixel.pl

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    No do mnie juz doszlo to mocowanie - jest ok. Metal wyglada na solidny, za ta cene to mozna by sie nawet spodziewac czegos znacznie gorszego.
    Do mnie doszło dwukrotnie Identyczne jak na Twoich zdjęciach, kupione w Mega-Pixel.pl.
    Pierwszy miał krzywy zawias, przez to obręcz była scentrowana, jak koło rowerowe po kolizji z samochodem. Odesłałem więc z reklamacją. Po uznaniu reklamacji, dostałem równie krzywy na zawiasie, dodatkowo z kiepsko wykonaną blokadą śruby. Albo śruba wypadała, albo blokowała się i była nieużyteczna.
    Pomyślałem, że następna reklamacja będzie załatwiona podobnie więc szkoda moich pieniędzy na przesyłkę (mocowanie coś koło 40 PLN, a ew. 3 przesyłka to byłoby juz w sumie 21 PLN ). Zabrałem mocowanie do warsztatu, nawierciłem zawias, dzięki temu jest luźniejszy, ale prosty, podpiłowałem pilnikiem, podszlifowałem na szlifierce miejsce gdzie obręcz łączy się z podstawą (żeby nie rysowała obudowy obiektywu), założyłem nowe mocowanie śruby i już po godzinie dłubania, mam w pełni funkcjonalne mocowanie statywowe. Chodzi jak złoto

Na marginesie, niechcący wystawiłem pozytywny komentarz mega-pixelowi na allegro. Mocowanie jest pakowane w przeźroczyste woreczki. Można bez problemu sprawdzić, czy wysyłany w ramach reklamacji towar nie ma podobnych wad, co reklamowany. Wg mnie, mieli to gdzieś. Dodatkowo, z reklamacją wysłałem oryginalny paragon, nie odesłali
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Na allegro mega-pixel występuje jako użytkownik: qwadron.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 26-04-2011 o 10:43 Powód: Automerged Doublepost

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Kupiłem biały podobny do tego czarnego z postu wyżej (też for Canon) pierwsze wrażenie - tragedia, brak spasowania (trudno zakręcić, coś z kątem śruby nie teges), farba dość tragiczna, gwint na śrubę statywową też tragiczny wygwintowany bezpośrednio w odlewie, drugie wrażenie - nie jest tak tragicznie jakoś się spasował i nawet dokręcił do końca (ja bym tą śrubę robił jednak wkręcaną pod kątem a nie na wprost), za 40zł idzie wytrzymać, jak się porówna z oryginałem bo niedawno miałem w ręce dolączany do 70-200 to porównania nie ma żadnego. jednym zdaniem jak to mawiają "dobre bo tanie" innych zalet brak.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów