Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: super macro

Burn
    Guest

Domyślnie super macro

Witam :smile:
    Od niedawna mam Canona 350d i zastanawiam się jaki sprzęt muszę dokupić
    , żebym mógł otrzymywać powiększenia 5 albo i 8 - 1 .Do fotografi macro małych owadów.

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Najtaniej?
    Pierścień przejściowy m42 + mieszek + obiektyw m42 (jest kilka do wyboru )

Inaczej
    Sigma 75-300 + pierścień odrotnego mocowania + odwrotnie zamocowany kit (szczegóły do Tomka Golińskego )

Lub też obiektyw canona z odwzorowaniem 5:1 (trochę drogi )
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Bywalec Awatar toni
    Miasto
    Warszawa/Rozlare

Domyślnie

zdecydowanie system z mieszkiem, jest kilka dobrych szkieł na M42....ostrość i przysłone masz manualną , czas manual lub auto, przy macro i tak AF nie zawsze sie sprawdza
    pozdrawiam
    PS pozatym cena za max 200,- masz dobry zestaw, a dobry obiektyw macro EF to 0k. 2000,-
    loox@op.pl
    gg 1508208
    Toni Maola
    :wink:

Bywalec Awatar storm
    Miasto
    PL / WAW

Domyślnie

Burn: Tego typu rzedy powiekszen uzyskasz tylko dzieki mieszowi, najtansze rozwiazanie ti przejsciowka m42 > eos , mieszek m42 i obiektyw 50mm,
    Mozesz jednak skutecznie zapomniec o robieniu zdjec owadom przy takim rzedzie powiekszen, chyba ze martwym lub ochlodzonym w lodowce

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Zalezy jaki masz budzet.
    Ja polecam obiektyw makro canona 100/2,8 plus konwerter x 2 i pierscienie pomiedzy konwerter a obiektyw.
    Spora skala i jednoczesnie przyzwoita odleglosc od obiektu (jak na tak duze skale).

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

oczywiscie nie wiesz co to jest [szukaj] i do czego sluzy dlatego tym razem poprowadze cie za raczke i wskaze ci droge :-)
    http://canon-board.info/showthread.p...otne+mocowanie

EDIT:tu masz pare przykaldow odwrotnego mocowania kita, przeniesienia automatyki juz prawie skonczylem (brakuj mi 2roboczo godzin :-) )
    Ostatnio edytowane przez Jac ; 01-12-2005 o 00:02

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Najprościej, co nie znaczy najtaniej skalę odwzorowania 5:1 uzyskasz obiektywem Canon 65mm f2.8 MP-E.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Burn
    Guest

Domyślnie

Dzięki wszystkim za odpowiedzi
    Cytat Zamieszczone przez Jac
    oczywiscie nie wiesz co to jest [szukaj] i do czego sluzy dlatego tym razem poprowadze cie za raczke i wskaze ci droge :-)
    http://canon-board.info/showthread.p...otne+mocowanie
    EDIT:tu masz pare przykaldow odwrotnego mocowania kita, przeniesienia automatyki juz prawie skonczylem (brakuj mi 2roboczo godzin :-) )
    Protekcjonalny ton możesz sobie darować.
    Całuję podaną raczke jego fluorescencji
    oczywiscie wiem co to jest [szukaj] i do czego sluzy. Tylko spróbuj uzyskać jednoznaczną i jasną odp.
    Z linków które podałeś zrozumiałem, że należy przykręcić obiektyw odwrotnie?:grin:
    Ale na szczęście znalazłem to; http://canon-board.info/showthread.php?t=7082

A swoją drogą marne to FAQ jak na tak ambitne forum. Morze warto wkleić "Najczęściej zadawane pytania"
    Ostatnio edytowane przez Burn ; 01-12-2005 o 23:11

Uprawnienia umieszczania postów