Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Fotografowanie grupy osób

Miasto
    Jelcz-Laskowice k.Wrocławia

Domyślnie Fotografowanie grupy osób

Witam,

chciałbym wykonać zdjęcie stylizowane na zdjęcie poniżej:

Czy ktoś się*mierzył*z Was z takim klimatem. Mam pytanie o technikę, bo według mnie, zdjęcie składa się z dwóch lub trzech zdjęc zmontowantych ze sobą (pierwszy plan, framuga drzwi i ludzie na zewnątrz). Macie może jakieś wsazówki do oświetlania większej grupy osób?

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Tak zdjęcie raczej jest składane,co do oświetlenia,przynajmniej 2 lampki zdalnie wyzwalane kablem lub radiowo
    EOS + L i kupa gratów ...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ja mysle ze to zdjecie sklada sie z conajmniej 5 fotek a zaloze sie ze i 10 by sie naliczylo

Dopiero zaczyna Awatar Emaliasz

Domyślnie

Duża głębia ostrości sugeruje zszywanie kilku kadrów. Wielopolowe operowanie światłem daje wgląd w zastosowane techniki oświetlenia. Ponadto zdecydowanie dużo tu pracy graficznej. (Nie wiem skąd wzięła się ta pani odbita w szybach drzwi, ale cóż, miał być efekt, więc jest.)

W celu podszkolenia się z szycia kadrów i łączenia ekspozycji, warto zaglądnąć np. tu:
    http://www.szerokikadr.pl/poradnik/a...kluczu_czesc_2

Pomimo że materia inna i warunki zgoła odmienne, zasada pozostaje, technika znajduje zastosowanie.
    A reszta to Adam Słodowy ;-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://www.szerokikadr.pl/poradnik/a...kluczu_czesc_1

Tu jeszcze jest słów kilka o oświetleniu sceny z wcześniejszego odnośnika. :-)
    Ostatnio edytowane przez Emaliasz ; 03-11-2010 o 19:45 Powód: Automerged Doublepost
    Primum non nocere! --> Galeria

Uprawnienia umieszczania postów