Ja też, ja też!!
Normalnie po kupnie 5D2 to już wypas. A jeszcze biorąc pod uwagę przesiadkę z Sony, to zdjęcia zyskały +10 do zaje**stości.
Ja też, ja też!!
Normalnie po kupnie 5D2 to już wypas. A jeszcze biorąc pod uwagę przesiadkę z Sony, to zdjęcia zyskały +10 do zaje**stości.
No i teraz możesz brać za ślub min. 2500zł bo jesteś profesjonalista z profesjonalnym aparatem![]()
A jakże.
Muszę jeszcze tylko torbę z logo Canon kupić i kolejne 300zł do każdego zlecenia.
Jest tylko mały problem... Śluby robię wyłącznie znajomym, za "dziękuję", w ramach prezentu.
Mialem 350d
Mialem 30d
Bawilem sie 5d
Mam 1dmkII
Kazdym z tych aparatow da sie robic piekne zdjecia. Jak nie umiesz robic zdjec to i puszka nie pomoze. Pro czy nie pro.. liczy sie fotograf.
6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4
"Nie broda czyni mędrca"
A ktośtam, gdzieś tam mi powiedział, że canon pro to aparaty z serii 1 i obiektywy 50/1.2 i 85/1.2. Idąc dalej tym tokiem myślenia 5d to taki studyjny pro dla ubogich, a 7d to taki reporterski dla ubogich.
I nad czym się zastanawiać? Jednym wystarczy to co mają, a jak ktoś jest na prawdę pro i ma profesjonalne podejście do tematu i zacięcie to prędzej czy później się tej jedynki dorobi. Przynajmniej tak to wg. mnie wygląda: profesjonalista kupi sobie profesjonalny sprzęt, bo sprzęt to także podejście do tematu, natomiast nie-profesjonalista kupując sprzęt profesjonalistą się przez to nie stanie.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Jak na tym forum ludzie lubią dublowac wątki i podniecać się sprzętem. Jak już kolega mk307 powiedział, że lepiej się skupić na robieniu zdjęc a nie onanizowaniu się sprzętem. Jednak widać że większośc userów tutaj woli to drógie. Jak wogóle można mieć myślenie że posiadam aparat za 20k to jestem ********y i robię ********e zdjęcia? znam wielu takich, którzy mają własne studio fotograficzne, wysokiej klasy sprzęt Canona a zdjęcia jakie "generują" wołają o pomste do nieba. Najgorsze w tym wszystkim jest myślenie, lecz jak widzę Polakom chyba nigdy się nie zmieni
Pozdrawiam
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Niestety kolego ale w Chełmnie sa tylko 3 zakłady![]()
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.