Ja widziałem zdjęcia robione 350-ką i 30-ką takie, ze bardzo wielu "profi" ze swoimi "D" i "Ds"-ami mogą tylko pozamiatać! jest to typowy wątek z cyklu "onanizowanie powietrza"
Ja widziałem zdjęcia robione 350-ką i 30-ką takie, ze bardzo wielu "profi" ze swoimi "D" i "Ds"-ami mogą tylko pozamiatać! jest to typowy wątek z cyklu "onanizowanie powietrza"
Patrząc na zdjęcia choćby na Flickr'ze zrobione Crop'em dochodzę do wniosku, że każdym korpusem można zrobić miazgę foto, nawet rozmiarem APS-C :-D
Kiedy zaczynałem myśleć o lustrzance to baaaardzo chciałem mieć profesjonalny sprzęt, najlepiej z obiektywem z czerwonym paskiem, najlepiej bardzo dużym obiektywem (nie, nie mam kompleksów :-D ). Jak zapewne wielu - uwierzyłem, że wystarczy sprzęt, aby robić idealne zdjęcia.
Zwyciężył jednak zdrowy rozsądek - stałem się posiadaczem 40D. I jestem bardzo zadowolony. Być może kiedyś przesiądę się na FF, ale na razie nie czuję takiej potrzeby. Wiem, że i tak nie wykorzystuję w pełni możliwości sprzętu, jaki posiadam. Na razie jestem na etapie zastanawiania się, na jaki obiektyw wydać coś około 1500zł.
Przez analogię do motoryzacji to Fiat Seicento jest autem amatorskim a taki sam Fiat ale z kratka z tyłu już się staje autem profi bo przynajmniej w teorii ma służyć zarabianiu pieniędzy?
A no tak. Kilka razy się zdziwiłem.
Ten wątek mógłby zostać nagrodzony Statuetką Złotego Onanisty.
Chyba na razie najlepszy w tej dziedzinie.
Słownik języka polskiego
przym. Ia, ~ni
właściwy fachowcom, związany z wykonywaniem czegoś zawodowo
odznaczający się najwyższą (wymaganą przez fachowców lub od nich) jakością, wysokim poziomem.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie