Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 73 z 73

Wątek: Zmierzch aparatów Sony?

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Mam dwa aparaty Cyber Shot U 50 i U 20 i oba padły po zrobieniu około 500 zdjęć. W jednym na gwarancji wymieniono matrycę i po 500 zdjęciach awaria się powtórzyła. Też uważam, że to jest śmieszne. Nawet bardzo. Tyle, że każdy z aparatów kosztował około 1,5 k
    Sergiusz, hmmm... koleżanka ma jakieś omleta Sony W coś tam, zero manuala, czy nawet półmanuala. Obrapany, używa go bardzo intensywnie wszędzie i zawsze (za rok około 30 tysięcy zdjęć). Bardzo chwali. Parę lat temu dostała następcę: cieńszego, ładniejszego, 7 MPx (Jezu, to jeszcze działa na ludzi ) i mówi: Paweł, zobacz jakie brzydkie zdjęcia ten nowy robi - powtarza mi to przy każdej okazji, BTW. jest pod wielkim wrażeniem kolorków i skuteczności iAuto z LX3 .

Niedawno (nałogowy Allegrowicz) wyczaiła, że ktoś sprzedawał tego... starego ogóra (większa cegła od Ixus II ) za 50 zł. Teraz ma dwa super aparaty.

Jeśli te aparaty nie dają się mojej koleżance, proszę uwierz na słowo: są pancerne.

Bywalec
    Miasto
    Pommern
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Miasto
    wawa

Domyślnie

Niektórzy wezmą mnie tu pewnie za szaleńca, ale kilka tygodni temu wyprzedałem się z Canona (30d, kilka szkiełek, lampa itd.) i kupiłem Sony a500. Canon miał już swoje lata, czas było go wymienić, ale że na fotkach nie zarabiam już tyle, co kiedyś (to dla mnie tylko dodatkowe zajęcie, żyję z czegoś innego) nie widziałem sensu inwestowania więcej niż 2 tys. w nowy aparat. Jasne, że wolałbym 5D, 7D czy nawet 60D, ale to już zupełnie inna kasa, więc odpuściłem. Sony wziąłem dlatego, że mam w firmie 2 sztuki Alfy 700 i niezłe szkła i lampę, z których mogę swobodnie korzystać. Aparaty są ostro używane od dwóch lat i jeszcze żyją. Po pierwszych sesyjkach mogę wam powiedzieć, że jakość zdjęć z Sony a500 (aparatu dla zaawansowanego amatora) jest bez zarzutu. Jakość materiałów, z których wykonano body jest fatalna - to fakt. Z soniakową ergonomią też się jeszcze nie pogodziłem. Ale czy goły i kulawy Canon 1000d za podobną kasę byłby lepszy? Pod względem jakości fot i szybkości aparatu na pewno nie. Sony kupiłem za 1700 zł z kitem. Co do dostępności szkieł - ma rynku jest mnóstwo starych, przyzwoitych słoików minolty. Dla onanistów sprzętowych są nowe Zeissy. Nadal lubię Canona, ale to nie powód, żeby nie doceniać innych firm.

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów