Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 73

Wątek: Zmierzch aparatów Sony?

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gryźli Zobacz posta
    Wystarczy wejść np. do takiego sklepu "nie dla idiotów" na dział foto i posłuchać lub samemu spytać ekspedienta jaką lustrzankę by polecił. Odpowiedź jest tylko jedna - sony.
    Nie do końca prawda, ale faktem jest że sony marketing mają niezły. Skoro "najlepsze na świecie" firmy nie robią w tym temacie NIC, bo są przecież takie najlepsze na świecie. Sony to bezwzględnie wykorzystuje. Wchodząc do takiego foto-jokera nie dla idiotów widzimy wielki telewizor w którym w kółko macieju tłuką jakie to sony jest ekstra i jakie to cuda można z nim robić. I dlaczego dziwnym ma być fakt że nie mówią: "wiecie, ale nikon to Af ma szybszy" ? Nie muszą tego robić, chwalą swoje produkty i widocznie czerpią z tego profity. Dodatkowo wsadzili swój aparat w łapy Martynie jakiejśtam i powiedzieli: "masz laska popstrykaj se, a my ci w zamian sfinansujemy wycieczkę do Afryki" - kolejny niezły chwyt.
    Firmy canon i nikon tego nie robią, niby nie muszą, ale prawa rynku są twarde...zobaczymy.

P.S.
    Być może błędnie, ale uważam że wyświetlacz w moim 50d zawdzięczam nie panom z canona, ale firmie sony.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Mój zięć kupił A200 kilka miesięcy po tym, jak ja kupiłem 350d na wyprzedaży w EuroAGD. Inny mój znajomy kupił A350 w zeszłym roku. Teraz obaj marudzą, że nie stać ich na dokupienie dodatkowych obiektywów i z dużą zazdrością patrzą na moje słoje do Canona, a wcale nie mam ich dużo i nie jest to jakaś masakrycznie wysoka półka cenowo jakościowa.
    ...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Nie przesadzajcie. Jak idziecie do piekarni po ciastko z kremem a wychodzicie z bułką tartą to nie jest to wina sprzedawcy. A jak komuś jest wszystko jedno to i gacie będzie wkładał przez głowę i nie będzie miało to znaczenia.
    Wejdź do sklepu AGD i spytaj o lodówkę... podpowiem - za sprzedaż produktów popularnej reklamowanej marki na "B" sprzedawca ma $$ od producenta. Jak weźmiesz to do domu to potem proszę nie narzekaj, że ci sprzedawca wcisnął i spać się przy tym nie da, bo takie to draństwo głośne jest.
    google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

:-D jakie to szczęście, że nie muszę spać z lodówką :-D
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Teraz obaj marudzą, że nie stać ich na dokupienie dodatkowych obiektywów i z dużą zazdrością patrzą na moje słoje do Canona
    ...
    No ale chyba Tamrony i Sigmy do Sony kosztuja podobnie co do Canona... Ewentualnie rynek wtorny moze byc mniejszy...
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kanghoy Zobacz posta
    Wejdź do sklepu AGD i spytaj o lodówkę... podpowiem - za sprzedaż produktów popularnej reklamowanej marki na "B" sprzedawca ma $$ od producenta. Jak weźmiesz to do domu to potem proszę nie narzekaj, że ci sprzedawca wcisnął i spać się przy tym nie da, bo takie to draństwo głośne jest.
    Nie ma szans. Sprzęt AGD kupuje tylko jednej marki i nikt mi nic nie wciśnie. Znaczy kupiłem raz i póki co wszystko chodzi. Raz chciałem kupić w salonie samochód Polonez. I sprzedawca tak jak by mi odradzał. Pytam półka z tyłu trzeszczy? A pan sprzedawca: trzeszczy ale jak się kawałek pończochy podłoży to przestaje. Bagażnik zamykał się „jak za teściową” itd. itd. Nie wytrzymałem i pytam o co chodzi? A on na to: Panie a co ja Panu powiem, że to lux torpeda, kupisz Pan i się za bramą Panu rozkraczy. Wrócisz Pan i mi ryja obijesz. A na co mnie to.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Sergiusz to dlatego że FSO nie płaciło doli ekspedientom ;-)
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Mój zięć kupił A200 kilka miesięcy po tym, jak ja kupiłem 350d na wyprzedaży w EuroAGD. Inny mój znajomy kupił A350 w zeszłym roku. Teraz obaj marudzą, że nie stać ich na dokupienie dodatkowych obiektywów i z dużą zazdrością patrzą na moje słoje do Canona, a wcale nie mam ich dużo i nie jest to jakaś masakrycznie wysoka półka cenowo jakościowa.
    ...
    Jakby kupili A900 czy A850 to mogliby marudzić, że drogo wychodzą Zaissy ale do cropa to sporo jest taniego szkła i Sony wypuszcza kolejne (np ostatnie 85f2,8). Czy komuś takie szkło pasuje to inna sprawa ??:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gryźli Zobacz posta
    Wystarczy wejść np. do takiego sklepu "nie dla idiotów" na dział foto i posłuchać lub samemu spytać ekspedienta jaką lustrzankę by polecił. Odpowiedź jest tylko jedna - sony.
    nie zgodzę się, równie dobrze można usłyszeć Olympus, Samsung, Nikon.. zależy która firma płaci promotorowi aczkolwiek może być tak, że najwięcej promotorów zatrudniają Soniacy ale nie jest to regułą. Podobnie z pracownikami takich sklepów, oni mają dodatkowy hajs za sprzęt który leży dłużej niż np. pół roku, każdy z nich chce go zdobyć i to właśnie te produkty będą polecane w pierwszeństwie, w celu wiadomym Także radził bym więcej samumu przemyśleć niż zdawać się na słowa takich podpowiadaczy obecnie rządzi czysty marketing, nawet gdy słyszymy "W czym mogłabym Panu pomóc? Mogę doradzić?" to za tymi słowami kryje się najczęściej jedna marka, ta która płaci, albo za czas, albo za sztuki, szalenie rzadko jest to doradzanie różnych marek..
    50D + 17-55/2.8 IS USM

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Sklep ma sprzedawać a nie doradzać.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów