Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: bamboo pen i pen & touch

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie bamboo pen i pen & touch

Cześć koledzy...
    Powiedzcie mi czy naprawdę warto dokładać do pen % touch pomimo tego że ja wcale z tej opcji touch korzystać nie będę ?
    Wiem że różni się czułością nacisku, ale 512 w "pen" to chyba i tak wystarczająco ?
    Dużo ludzi piszę ze rozchodzi się tu o express keys - a Pen takich nie posiada...
    Lecz jeżeli jedna rączka jedna rączka leżała by na klawiaturze a druka trzymała piórko, tak jak jest teraz z myszką, to nadal te express keys były by bardzo przydatne ?
    Uświadomcie mnie czy jeszcze jakaś różnica jest pomiędzy tymi wersjami tabletu, czy moge kupić samego Pen a będę zadowolony..
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jak masz dziecko to warto. Ja mam a kupiłem tylko "pen" i nie do końca mój trzylatek radzi sobie z piórkiem (a czasem dobiera się do tabletu i komputera). Warto pewnie też dla przycisków (bo chyba w tablecie w tej wersji są 4 przyciski).
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Domyślnie

Moim zdaniem nie opłaca się pen&touch - touch jest mi nie potrzebne, poza tym jest tak samo irytujące jak w laptopach. Przyciski przydają się ponieważ można podpisać pod nie konkretne klawisze ale równie dobrze można sobie bez nich poradzić. Ja używam Pen&Touch ponieważ był mi w danej chwili potrzebny tablet,a tylko ten był akurat na stanie w sklepie. Pierwsze co zrobiłem po zainstalowaniu to wyłączyłem opcję touch. Jeżeli chodzi o czułość nacisku to ja używam tabletu na zasadzie używania myszki(kliknięcie) - czyli jak jest nacisk rysuje zawsze taką samą kreską

Domyślnie

ale spokojnie lewa rączka i klawiatura mogą zastąpić te przyciski prawda ?
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Ja mam pen&touch ale tylko ze względu że kiedyś u siebie w pracy mogłem kupić dla siebie ten model w cenie samego ,,pen" z funkcji touch jeszcze nie korzystałem,tzn testowałem ale wkurzało mnie to bardziej niz było użyteczne.
    Co do samego tabletu to uważam że do zdjęć w zupełności wystarczy i nie widze sensu kupowania np intous-a przynajmniej w moim przypadku,jedyna zalety wyższych modeli to wiekszy rozmiar...
    Poza tym i tak z tabletem działam zawsze w komplecie z myszką bo trochę drażni mnie robienie wszystkiego samym tabletem
    EOS + L i kupa gratów ...

Domyślnie

A przyciski aż tak bardzo Tobie ułatwiają pracę ?
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

A przyciski aż tak bardzo Tobie ułatwiają pracę ?
    Mam być szczery?
    Nie używam ich,a nawet ich nie programowałem jestem za bardzo przyzwyczajony do mychy i klawiaturu i zawsze działam na tych 3 rzeczach
    EOS + L i kupa gratów ...

Domyślnie

no właśnie, chce by tablet dał mi dużo większą precyzję, ułatwienie w zmienianiu siły nacisku i wielkości pędzla... To wszystko
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez takpoprostu Zobacz posta
    ale spokojnie lewa rączka i klawiatura mogą zastąpić te przyciski prawda ?
    bez najmniejszego problemu

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli pracujesz na Photoshopie, to przyciski mogą się przydać tylko i wyłącznie do regulacji siły nacisku piórka. To chyba jedyna funkcja z której korzystam klikając w mojego nieco przedpotopowego intuosa
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów