Pokaż wyniki od 1 do 10 z 173

Wątek: 5D a sport

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek
    Ale dawniej nie mieli. Robili średnim formatem, z ręcznym naciągiem.
    Nie pamiętam już gdzie ani kiedy słyszałem jak współczesny fotograf sportowy opowiadał jak uczył go stary fotograf sportowy fotografowania meczu koszykówki.
    To były mniej więcej takie słowa:
    Nie ustawiaj ostrości cały czas na zawodników, bo oni biegają. Ustaw ostrość na kosz, i rób zdjęcie, kiedy zawodnicy tam przybiegną.
    no ja jak robie fotki sportowe to ustawiam ostrość na punkt gdzie znajdzie sie dana osoba i strzelam fotke w odpowiednim czasie... i zawsze wychodzi tak jak chce

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venio
    no ja jak robie fotki sportowe to ustawiam ostrość na punkt gdzie znajdzie sie dana osoba i strzelam fotke w odpowiednim czasie... i zawsze wychodzi tak jak chce
    to chyba tylko w szachach wiadomo gdzi bedzie dana osoba

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venio
    tiaa, jasne...
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    tiaa, jasne...
    ja nie mowie o jakis profesjonalnych fotkach tylko takich gdzie faktycznie moge przewidziec. Gdzie moi kumple np. pakują do kosza itp. Zdjęcia dirtparku gdzie kumpli na rowerach fociłem. Ale to nie zmienia faktu ze nie wyobrazam sobie by robic dobre zdjęcia sportowe z meczu w ten sposob.
    A co do tego ze wychodzi tak jak chce to chodziło mi o moment. Pozycja, miejsce itp w ktorym chciałem złapać daną osobe wychodzi mi 9/10 fotek. Niestety jestem zdany tylko na swoje 'zdolnosci' bo mam pięknego srebrnego trabanta

Uprawnienia umieszczania postów