Strona 6 z 18 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 173

Wątek: 5D a sport

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    wiesz, koszykowke, to faktycznie mozna fotografowac nawet 20. wystarczy ustawic ostrosc na kosz. taka dyscyplina. zuzel, to tez nie zbyt wymagajacy sport.
    eee... no w tym tempie zaczynamy sie niebezpiecznie zblizac do stwierdzenia, ze ze naboje Renaty Mauer tez broszka, bo trabantem sie w locie zatrzyma (normalnie pelen Matrix ).

z drugiej strony, Ted (http://www.foto.mom.pl/) robi hokeja na lodzie swoim 20D, a tutaj juz nie ma to tamto, bo o szybszy sport naprawde trudno. nawet w polskiej lidze

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

wiesz, koszykowke, to faktycznie mozna fotografowac nawet 20. wystarczy ustawic ostrosc na kosz. taka dyscyplina. zuzel, to tez nie zbyt wymagajacy sport.

buahahahaha :-D :-D :-D :razz: to idz na mecz i ustaw sobie ostrosc na kosz i rob zdjecia :-D
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

sv
    Guest

Domyślnie

Jakis czas temu czytalem na stronie www.sportsshooter.com o facecie ktory fotografowal kosza dwuobiektywowym rolleiem. ten aparat nie ma autofokusa.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelloon
    Akurat ja pokazuję 30000 zdjęc (..)
    Oh merde... ktoś lepszy ode mnie???

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

cały czas mam wrażenie, że gadacie nie na temat
    Pytanie było czy 5D można robić zdjęcia sportowe. To że reporterski 1DMk2 do tego się świetnie nadaje nie pozostawia żadnych wątpliwości dla nikogo. Cały czas nie potrafię znaleźć sensownej odpowiedzi, która by wyjaśniała, dlaczego 5d ma byc w tej materii sprzetem niewłaściwym. Ciągle podkreślam, że AF w 5D to nie ten sam AF, który jest w 300D/350D/10D/20D, ale taki, który urzytkownicy porónują z AF 1D właśnie.

Czyli według mnie AF bardzo dobry, bufor bardzo dobry i pozostaje ewentulnie kwestia szybkostrzelności, na tema której już się wypowiedziałem. Dlaczego 5D ma się do tego nie nadawać ?

BTW:
    Cytat Zamieszczone przez sebcio80
    20D w trybie servo nie osiaga 5 fps, gora 3 fps, czasami troche wiecej, ale na pewno nie 5.
    przepraszam, ale to brzmi jak jakiś absurd. Na jakiej podstawie bazujesz to śmiałe stwierdzenie? Bo jeśli na swoim przekonaniu, to sorry ale nie pisz takich stwierdzeń..
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec Awatar pawelloon
    Miasto
    Kraków/Monachium

Domyślnie

Orange Ekstraklasa to nie koszykówka tylko PIŁKA NOŻNA!!!

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80
    buahahahaha :-D :-D :-D :razz: to idz na mecz i ustaw sobie ostrosc na kosz i rob zdjecia :-D
    bez najmniejszego problemu.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    cały czas mam wrażenie, że gadacie nie na temat
    Pytanie było czy 5D można robić zdjęcia sportowe. To że reporterski 1DMk2 do tego się świetnie nadaje nie pozostawia żadnych wątpliwości dla nikogo.
    azaliz, bynajmniej nieprawde mowisz. prawdziwy fan(atyk) Nikona takie watpliwosci szybko wskaze no bo gdziez ten 1DMk2 ma miec plastyke, gdzie dusza aparatu itd. itp.? a te plastikowe kolory i brzydkie, niefilmowe ziarno

tak tylko sobie zarty uskuteczniam. bez startowania flame'a nie brac tego na powaznie

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

przepraszam, ale to brzmi jak jakiś absurd. Na jakiej podstawie bazujesz to śmiałe stwierdzenie?
    To jest akurat prawda. Dokładnie takie samo odczucie miałem focąc samoloty przez rok 20D. Aparat by bardzo chciał pstrykać 5fps, ale AF nie wyrabia. To coś jak CF z 1D regulujący "focus priority/shutter priority" (nie pamiętam numeru) ustawiony na stałe w tej pierwszej pozycji

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

przepraszam, ale to brzmi jak jakiś absurd. Na jakiej podstawie bazujesz to śmiałe stwierdzenie? Bo jeśli na swoim przekonaniu, to sorry ale nie pisz takich stwierdzeń..

to opinia wielu zawodowych fotografow, jak masz 20D to sobie sprobuj w warunach hali sportowej na trybie servo uzyskac 5 fps - nie ma szans, bedzie 3 max 4 fps

ostatnio jechalem nawet z jednym z fotografow na mecz do Polkowic, ktory wlasnie robi zawodowo kosza (Słowo sportowe, Basket) i wlasnie to samo stwierdzil, dlatego marzy mu sie cos szybszego (1D Mark II) - na ktory poluje juz w dobrej cenie
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 6 z 18 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów