Cytat Zamieszczone przez Angmar
W przypadku szybkich sportów - polecam przekonać się samemu, to naprawdę ciekawe doświadczenie, dużo ciekawsze od teoretyzowania.
nie omieszkam, cenię sobie opinbię praktyka, co nie znaczy, że jeszcze ktoś inny nie potrafi tego zrobić lepiej.
W skrócie:
- przy 8fps i profesjonalnym AF w serii 1D fotografując akcję masz bardzo duże prawdopodobieństwo, że ze strzelonej serii powiedzmy 20 klatek wybierzesz conajmniej jedną efektowną.
no właśnie o tym pisałem, ale czy to ma sens? Może lepiej kamerę sobie kupić
- przy 3fps i AF wziętym z prosumerowego korpusu możesz mieć co najwyżej nadzieję, że jedna z tych kilku zarejestrowanych klatek wyjdzie efektownie.
a czy wiesz jak działa AF w 5D z dodakowymi 6ma punktami do Servo? Myślę, że działa świetnie - a w każdym razie tak czytam w sieci. Nie wiem na czym ty oparłeś swoją opinię.

Sport to nie ptaszek w krzakach, tutaj refleks możesz sobie w buty schować
ptaszki w krzakach pewnie są i ciekawe, ale mnie chodził o raczej o coś takiego. To jest pełny kadr, beż żadnego postprocessingu, a ten ptaszek to jest czajka, jeśli ci to coś mówi mówi co do stylu lotu tego ptaszka. Nie mówię, że tak jest lepiej - powtarzam jedynie z uporem, że jakość AF jest najważniejsza, a szybkostrzelność IMHO ma mniejsze znaczenie. Dopóki ktoś nie chce kręcić filmików.