iczek fajne zdjęcia
Co do 3 kl/s - wszystko zależy, wiadom ze do sportu lepiej miec 5 czy 8kl/s
ale dla chcącego nie ma nic trudnego . Wszystko jest sztuką kompromisu
iczek fajne zdjęcia
Co do 3 kl/s - wszystko zależy, wiadom ze do sportu lepiej miec 5 czy 8kl/s
ale dla chcącego nie ma nic trudnego . Wszystko jest sztuką kompromisu
Sztuka kompromisu mozliwa jest tylk owowczas jesli masz alternatyweA jak masz jedno body 3kl/s to nie masz alternatywy
Robilem skok o tyczce z d2H - no po prostu kosmos. kolga z D70 plakal..
To jest rzeczywiscie "sztuka kompromisu"
![]()
wiesz jak sie sra kasą, to można sobie robić kompromisy różnorakie ..
ale nie o tym chciałem - moim zdaniem da się zrobic fajny sport 3 kl/s - widziałem sporo dobrych zdjęć sportowych robionych d70 czy d10 .
Oczywiście nie będziesz miał wszystkich ujęć, i pewnie spora częśc będzie OF, ale cóż w przypadku 5d, to nie tylko kwestia fps... jesli chodzi o wybór
Bez zlosliwosci, ale te zdjecia z D2h naprawde wygladaja kiepsko.
I to nie przez kolory (te -chyba- mozna poprawic), ale tak w ogole,
kontrast, definicja itd. Przeciez to super szklo, moze sa po prostu
niedoswietlone? A moze jednak te 4MP nie wyrabiaja?
ta nowa seria jest lepsza, bez dwoch zdan.
ale nawet na tych malych jakby brakuje rozdzielczosci.
Choc moze to efekt JPG-ow (np twarz na pierwszym zdjeciu
z drugiej serii)
Ostatnio edytowane przez snowboarder ; 30-11-2005 o 18:43
niezgodze sie, dla mnie, jedne jak i drogie sa OK, iczek zrob test wrzuc dwie podobne fotki i nie pisz co jest z czego pozniej sie obiektywnie zaglosujeco lepsze a na koniec powiesz "co jest co"
Jesli to ma byc podstawowy aparat do sportu, to zly wybor.Zamieszczone przez Foto-Taxi
Jesli "przy okazji" to spokojnie da sobie rade.
Piszecie że 5D ma za mało klatek na s . Ale jeszcze nie tak dawno aparaty nie miały motorków , ilość klatek na sekundę zależała od kciuka , a foty sportowe też robiono .
Robiłem tyczkę w te wakacje i potwierdzam - nawet 5fps tylko na papierze wygląda na wystarczające, rzeczywistość jest brutalna do krwi. O D70 nawet nie podejmuję się pomysleć w kategoriach korpusu do fotografii sportowej.Zamieszczone przez iczek
Próbowałeś? Spróbuj...Zamieszczone przez bodzio
Przy 3fps można co najwyżej PRÓBOWAĆ robić sport, licząc na to, że ten z góry raz czy dwa razy spojrzy przychylnym okiem i pozwoli zarejestrować ciekawe ujęcie.
tym bardziej, że na dpreview.com wiele osób twierdzi, że 5D ma jednak wyraźnie precyzyjniejszy AF. A jak do tego dodać 6 dodatkowych punktów do Servo, to myślę, że 20D jednak wypadnie sporo słabiej.Zamieszczone przez snowboarder
Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 30-11-2005 o 19:25