Strona 16 z 18 PierwszyPierwszy ... 61415161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 173

Wątek: 5D a sport

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80
    prosty przyklad ze 3 fps to za malo, fotki zrobione wczoraj:
    Czy tylko ja nie widzę tych zdjęć?
    (404:
    Not Found
    The requested URL /aAfkjfp01fo1i-9148/loc150/80a_08.jpg was not found on this server.)

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

ja tez nie widze

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Zastanawiam się czy fotografujący sport "profi" powinien się podpisywac pod zdjęciem: w końcu najczęściej sprzęt dała mu firma; miejsce też nie on kupił a co do wyboru....no waląc 8 czy więcej klatek/sek na pewno miał swój potęzny udział w tym pod czym później się podpisał.A nie jest tak że poinien pokazac co potrafi on a nie sprzęt?Jakoś dziwnie mi wychodzi że przy pomocy superjasnego superzooma supersprzętem KAżDY z was robiąc 500(?) klatek z seseji - zrobi cóś niezwykłego...Nieprawdaż?

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman
    Zastanawiam się czy fotografujący sport "profi" powinien się podpisywac pod zdjęciem: w końcu najczęściej sprzęt dała mu firma; miejsce też nie on kupił a co do wyboru....no waląc 8 czy więcej klatek/sek na pewno miał swój potęzny udział w tym pod czym później się podpisał.A nie jest tak że poinien pokazac co potrafi on a nie sprzęt?Jakoś dziwnie mi wychodzi że przy pomocy superjasnego superzooma supersprzętem KAżDY z was robiąc 500(?) klatek z seseji - zrobi cóś niezwykłego...Nieprawdaż?
    Prawdaż.
    W dodatku nie on wybiera zdjęcia z tych serii, tylko ktoś za niego.
    Już o tym było - niedługo może będą instalowane szybkie kamery automaty. Kto wtedy będzie autorem zdjęcia?

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Sony Inc.

.. wiem wiem.. precz z Sony

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman

heh, nie wiesz co piszesz, oczywiscie mozesz pochawalic sie fotkami z kosza?

to ze w fotografi sportowej sprzet jest wazny to jest fakt, ale nie wszystko zalezy od niego,
    zreszta sprzet jest wazny tez w kazdej innej dziedzinie ale Wy tego nie odczuwacie. np zrob portret i sprobuj go sprzedac na bilbord! upss niestety.. sredni format sie klania ...

akcja rzutowa pod koszek trwa jakies mniej niz pol sekundy i dodatku nie wiesz jak przebiegnie

proponuje wpasc na meczyk i poprobowac porobic foki bez serii, dlugo kadrujac, myslac i analizujac kadr, powodzenia! ;-)

jeszcze raz podaje zdjecia przy 3 fps, niestety najciekawsze ujecie ucielko bezpowrotnie, a takich w meczu bylo JEDNO wiec nie ma czasu na ponowna probe!

Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Bywalec Awatar Angmar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80
    zreszta sprzet jest wazny tez w kazdej innej dziedzinie ale Wy tego nie odczuwacie. np zrob portret i sprobuj go sprzedac na bilbord! upss niestety.. sredni format sie klania ...
    Bzdura.
    Do standardowego billboardu (4x3m) spokojnie wystarczy 16Mpx z 1Ds2. I to przy założeniu, że zdjęcie zajmuje całą powierzchnię billboardu, a to się rzadko zdarza. A jakbyś chciał na billboardzie umieścić portret tak jak piszesz (np. projektując billboard wyborczy), to spokojnie wystarczy zdjęcie z 10D.

25dpi na billboardzie to "świat i ludzie", więc policz sobie ile Mpx potrzebujesz.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Angmar
    Bzdura.
    Do standardowego billboardu (4x3m) spokojnie wystarczy 16Mpx z 1Ds2

no, to wszystko jasne, sprzet jest malo wazny a 1Ds kazdy moze kupic w kazdej chwili :-)

zreszta jak ktos uwaza ze aparata jest nie wazny a fotograf to niech wezmie kompakt na mecz i pojdzie robic zdjecia ;-)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Bywalec Awatar Angmar

Domyślnie

Bzdurą było wyjeżdżanie ze średnim formatem do billboardów - taką teorię wysnułeś, to właśnie zacytowałem i do tego sie odniosłem.

Nie pisałem nic o tym, że "sprzęt jest mało ważny a 1Ds każdy może kupić w każdej chwili", więc daruj sobie.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

POpieram angmara - billboardy spokojnie się robi z małego obrazka analogowego.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Strona 16 z 18 PierwszyPierwszy ... 61415161718 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów