Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 52

Wątek: Pomoc w wyborze obiektywu do 500 zł (EOS)

Bywalec

Domyślnie

mam świadomość, że fotografia jest kosztowna, nawet jedna z najbardziej kosztownych zajęć...
    Czytając posty, to faktycznie kupić coś lepszego. 5 stów to jest malutko i wiem, że nie zaszaleje. Będzie trzeba dozbierać, a to nie jest łatwe xD. Jak wspominałem chcę robić zdjęcia reklamowe czyli osoby; przedmioty. Więc nadal dość uniwersalne. Jak patrzę na google tamron 17-50 ma ładne notki i jest polecany. Choć czasem,może sprawiać problemy.dream catcher będę sprawdzał linka co jakiś czas.
    Hmmmm... może chce ktoś mnie wspomóc finansowo hm?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    eeee mam do was jeszcze jedno pytanie. Czy światło w tym tamronie jest stałe? Jakie jest na 50mm
    Ostatnio edytowane przez k-9 ; 02-11-2010 o 17:04 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

w "tym" tamronie, o którym piszemy światło jest stałe - 2.8;-)
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Bywalec Awatar CyrJak
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez k-9 Zobacz posta
    mam świadomość, że fotografia jest kosztowna, nawet jedna z najbardziej kosztownych zajęć...
    Czytając posty, to faktycznie kupić coś lepszego. 5 stów to jest malutko i wiem, że nie zaszaleje. Będzie trzeba dozbierać, a to nie jest łatwe xD. Jak wspominałem chcę robić zdjęcia reklamowe czyli osoby; przedmioty. Więc nadal dość uniwersalne. Jak patrzę na google tamron 17-50 ma ładne notki i jest polecany. Choć czasem,może sprawiać problemy.dream catcher będę sprawdzał linka co jakiś czas.
    Hmmmm... może chce ktoś mnie wspomóc finansowo hm?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    eeee mam do was jeszcze jedno pytanie. Czy światło w tym tamronie jest stałe? Jakie jest na 50mm
    Tamron 17-50 zarówno z i bez VC ma światło stałe f/2.8.
    To znaczy ma światło 2.8 w CAŁYM zakresie, tj zarówno 17 35 i 50 ma otworek 2.8 na pełnej dziurce.

Dopiero zaczyna Awatar Erg

Domyślnie

Tamron 17-50 to urządzenie warte swojej ceny, ale weź pod uwagę, że w fotografii reklamowej obiektyw to nie wszystko. Czekają Cię kolejne wydatki

Nie wiem co konkretnie masz zamiar fotografować, ale ciężko mi wyobrazić sobie fotografię reklamową bez dodatkowego oświetlenia. Nawet najprostsze zestawy do fotografii bezcieniowej (małe lampy z jakimś bezcieniowym namiocikiem), do tego statyw, nawet z tych tanich, i już masz kolejne 300 zł do wydania. No i sfotografujesz tym co najwyżej drobne przedmioty. Ciężko z tym będzie o karierę na stockach...

Zastanów się dobrze i poczytaj jeszcze forum, bo w tak ciasnym budżecie błędy w planowaniu wydatków szybko się zemszczą... Tak czy inaczej, mając tyle kasy, ostatnią rzeczą o której bym myślał, byłby grip, bo on nie pomoże w zrobieniu lepszego zdjęcia. Lepiej te 200 zł dołożyć na coś bardziej użytecznego... W cenie Tamrona kupisz 50mm f1.8 i starczy jeszcze na coś świecącego...

Pozdrówka

Bywalec

Domyślnie

Erg, fakt zacząłem myśleć w złej kolejności.
    W tym roku będę musiał wybrać już jakąś szkołę i myślę nad warszawską szkołą reklamy na foto. Z tego co się orientuje mają tam studio z dobrym sprzętem. Więc ja muszę zaopatrzyć obiektyw (jak na razie), więc o oświetlenie nie muszę się martwić.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez k-9 Zobacz posta
    Erg, fakt zacząłem myśleć w złej kolejności.
    W tym roku będę musiał wybrać już jakąś szkołę i myślę nad warszawską szkołą reklamy na foto. Z tego co się orientuje mają tam studio z dobrym sprzętem. Więc ja muszę zaopatrzyć obiektyw (jak na razie), więc o oświetlenie nie muszę się martwić.
    W takim razie jak radzą Koledzy kup Tamrona - nie będziesz żałował. To w miarę dobry, jasny i tani obiektyw
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Bywalec

Domyślnie

dzięki za rady. Więc będę się musiał jeszcze wstrzymać aby dozbierać. Raczej obiektywy mają swoje stałe ceny więc nie ma co się łudzić, że za 2-3 miesiące stanieją...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    ....To w miarę dobry, jasny i tani obiektyw
    Nic dodac nic ujac. Brzytwa za rozsadne pieniadze (mowie o wersji bez stabilizacji poniewaz tylko taka mialem w reku)

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Ja od siebie powiem tak.
    Od momentu gdy nabyłem jakiś czas temu swojego Tamiego to doszedłem do wniosku niedawno, że jest po porostu obiektyw obowiązkowy :-D
    To jest po prostu dobre szkło za jeszcze bardziej dobrą cenę.

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Od momentu gdy nabyłem jakiś czas temu swojego Tamiego to doszedłem do wniosku niedawno, że jest po porostu obiektyw obowiązkowy
    To jest po prostu dobre szkło za jeszcze bardziej dobrą cenę.
    No dokładnie,podobnie jak 50m 1.8 każdy początkujący musi to przejść,te dwa szkła to taka początkowa podstawa która daje dobrą jakość za niewygórwane pieniądze
    EOS + L i kupa gratów ...

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów