Cytat Zamieszczone przez mruczek
W pełni zgadzam się z Tobą. Niestety jesteś na niewłaściwym forum. Tutaj powszechnie panuje zasada "when in Rome, do as the Romans do" czyli po polsku coś o krakaniu jak wrona między wronami...
Jesteś nieprzygotowany -> iczek -> sven
Canon sprzedaję się swietnie, jest go najwięcej na rynku dzięki owczemu pędowi. Klient patrzy po ludziach co mają w łapkach, potem pyta się sprzedawcy, który najczęściej mówi w stylu "trudno mi powiedzieć, ale klienci chwalą sobie Canona" lub "klienci najczęściej kupują Canona"
Pierdoły opowiadasz. Większość sprzedawców w PL zachwala "zielonemu klientowi" Nikona.
Nikt nie bedzie kalał własnego gniazda, a tym bardziej nie przyzna się do porażki.
Dlaczego nie?
1. AF w Canonie w porównaniu z Nikonem to porażka. Ostatnie głosy na Mirandzie mówią (worek L-ek i 2x1D2), że AF 5D jest dokładniejszy, nie szybszy niż w 1D2...
2. Canon ma syfiaste szkła poniżej 24mm
3. Canon za bardzo eksperymentuje naszym kosztem z filtrami AA
4. Brak spota to skandal.
5. Porażką naszą jest fakt, że musimy sprawdzać jakość szkieł serii L za $1000+

Starczy?
Czy Olek jest lepszy? Nie wiem. nigdy nie robiłem zdjęc cyfrową lustrzanką.
Patrz cytat niżej
Wiem tylko, że na tym forum znajdziesz kilku ludzi, którzy wydają sądy na podstawie tego, co znajdą w Google.pl nie mając przy tym żadnego doświadczenia z tym sprzętem.
Patrz cytat wyżej
ALE Canon woła za srebrego EOS350 3200zł
a za czarnego nawet i 3500zł. Czy to jest fair?
www.mf.gov.pl
A swoją drogą, zastanawiam się, ile to Canon zarabia na tej całej marży skoro inne firmy mają sprzęt w porównywalnej cenie, a sprzedają go zdecydowanie mniej...i nie bankrutują
Dział R&D kosztuje.

pozdrawiam bez flame'a