Zamieszczone przez
sid
Stary ja nie wiem co ty wogule wygadujesz?!?!
Drozszy? Rozszy niz co? E-500 w duble kicie kosztuje tyle co 350D w jednym i to slabym obiektywem!!
Mala rodzielczosc? 8MP to dokladnie tyle ile ma 350D i 20D Wiec co to znaczy mala rozdzielczosc? Mniejsza niz 5D czy jak? Ale to inna pulka
Ciemne szkla? Uwzgledniajac kropa to ZUIKO ma najasniejsze szkla na rynku (300 2.8 daje w sumie 600mm jasnosci 2.8) Pokaz mi jasniejsze szkla Canona czy Nikona ktore sa tak jasne jak ZUIKO. I nie tylko mowa tu najdrozszych szklach ale o kitach rowniez!!
itd.? Jakie itd? Moze cos sprecyzujesz?
Moc wymienic szkolo na lepsze... ale musisz miec na to kase! Zeby zastapic kity z dublekita E-500 na takiej samej jakosci obiektywy lub lepsze musisz miec conajmniej 12 - 15 tys z. (licze wraz z body Canona). Jak ktos ma tyle kasy to wogule nie zastanawia sie nad klasa dla amatrow tylko kupje 5D lub 20D i dobre szkla.
Wogule dobre szkla ZUICKO sa tansze niz szkla Canona i NIkona i pokrywaja 95% wszystkich zap[otrzebowan (od szerokiego fisheye po 600mm tele).
Ja prubuje podjac dyskusje na odpowiednim poziomie merytorycznym a uzyskuje bezsensowna argumetacje plus "i tak dalej..."
Jak chcemy dyskutowac nie odsylajcie do innych tematow tylko przejdzie do merytorycznej argumetacji!