-
Witam,
osobiście używałem dotychczas kompaktów Olka, a obecnie używam Dynaxa 5d którego zakupiłem po bardzo gruntownym rozważeniu kilku opcji m.in. canon 350D, nikon d70 i oly e500, wybrałem dynaxa gdyż był prostu tańszy, a co do parametrów, heh widziałem rankingi we wszystkich mozliwych konfiguracjach gdzie oly przeważnie lądował na ostatnim miejscu.
Moim skromnym zdaniem przy tak wyrównanym poziomie "średnich" lustrzanek decyduje subtelna różnica, którą jednak dostrzeże każdy, który trochę danego aparaciku poużywa. Ja żywię sporą sympatię dla Olympusa za E20, E1, zraziłem się trochę 8080 zaś co do e500 nie wiem, lecz patrząc na cenę i szybkość z jaką wypuszczono go na rynek obstawiam jeszcze jeden aparat z wyścigu szczurów już nie tak przemyślany, już nie tak "swojski".
Co do szkieł olympusa to nie da się powiedzieć złego słowa o zuiko poza może zapaleńcami którzy kolekcjonują obiektywy i chcą ich mieć 20 na każdą okazję.
Można oczywiscie się spierać czy są odrobinę jaśniejsze czy ciemniejsze ... mnie nasuwa się analogia do składaków komputerowych, można mieć wybajerzonego składaka amd'ka z odjechanym dżiforsem, a ja będę sie śmiał mając mojego staruszka celerona, który nie zepsuł sie już od 6, nie 7
lat.
pozdrawiam.
Taal
Uprawnienia umieszczania postów