Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: [test] Tamrac ultra pro 13 nr prod 5613

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    sebcio80 jak widzę przejrzałeś fotki jak w komiksie a na przeczytanie opisu już nie miałeś czasu
    przeczytałem, masz na mysli ten fragmet że można z ją nosić jak plecak? to może warto by było od razu go kupić ;-)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Bywalec Awatar checiu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

nie na samym początku opisu Enter napisał, że jest to torba na dużo sprzętu ale nie do noszenia na dłuższe dystanse.

Generalnie taki jeden worek na wszystko z samochodu na zlecenie i z powrotem

a na takie wielkie torby coraz częściej zastanawiam się czy nie kupię sobie po prostu stelaża jak do wózeczka jak babcie po bazarach wożą - może i to dziadkowo wygląda - ale moje plecy chyba jednak dla mnie ważniejsze niż wygląd :P

Enter - powiedz mi nie boisz się, że te klamry do szelek się urwą pod pełnym obciążeniem załadowanej torby?

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Fajna ta torba jako zasobnik sprzętu (miękka, przenośna szafka). Rzeczywiście, w środku porządek jak w pruskim wojsku.

To przyznam się irytuje mnie w posiadanej Lowepro Classified 200AW, że prowokuje do wrzucania wszystkiego jak leci, używania jakichś futerałów, skarpet na obiektywy leżące na innych itp. Można oczywiście gadać o twórczym nieładzie, ale tęskni się czasem do tego, by otworzyć taką torbę, oblecieć wzrokiem wszystkie swoje zabawki i westchnąć: "ach, wy moje dzieciaczki..."
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Sebcio80
    pisałem wcześniej
    plecak mam i poza dłuższymi wypadami na outdoorowe focenie na długich dystansach bez częstej zmiany szkieł mi bardziej przeszkadza niż pomaga
    Ta torba mi służy do dostarczenia sprzętu w miejsce i szybkie korzystanie z szybkim dostępem a też nie boję się na zleceniu wziąć jej na ramię otwartej i przenieść szybko w pobliską lokalizację - dla mnie to wygodniejsze niż pakowanie i zapinanie plecaka ale co kto woli - tak jak pisałem to torba dla maniaków

checiu
    też szukam takiego stelaża na torbę ale nie znalazłem jeszcze odpowiedniego
    jak wziąłem jeden od mamy to się rozłamał

co do szelek to testowałem klamry na dużo cięższym zestawie którego normalnie nie noszę w komplecie czyli średni format i wszystkie moje szkła do niego [wchodzi cały jak wyjmę wszystkie przegródki] i klamry wytrzymały.... ale
    klamry są do wymiany bo zapięcie nie jest niczym blokowane i jak źle zapiąłem to prawie się wypięło więc szuka czegoś kompozytowego ale z zabezpieczeniem

MariuszJ Lowepro Classified 200AW jest mniejsza i bardziej reporterska zupełnie innego przeznaczenia

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    MariuszJ Lowepro Classified 200AW jest mniejsza i bardziej reporterska zupełnie innego przeznaczenia
    No taka jest jej dedykacja, tyle że życie weryfikuje te dedykacje i u mnie częściej robi za przenośną szafkę niż "reporterkę" - na którą notabene chodzę z kompaktem

W tym momencie ten Tamrac pasowałby mi lepiej.
    Entuzjastyczny Neofita

Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

no tak ale nie ta wielkość

Bywalec Awatar checiu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja widziałem całkiem solidne w kerfie na Wileńskim jedne były za 45 drugie chyba za 60 pln i serio rozważam zakup tych droższych
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    te droższe całkiem czarne i muszę powiedzieć wyglądało to dosyc solidnie - a ta torebka Twoja to mi się coraz bardziej podoba - choć zastanawiam się też nad zakupem jakieś walizki w sztywnej / skorupy i wyłożenia tego pianką
    Ostatnio edytowane przez checiu ; 03-11-2010 o 15:47 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Fotograficzne porównanie
    Tamrac Pro 13 MODEL 5613
    Tamrac Pro 12 MODEL 5612

p1
    p2
    p3

opis później

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: [test] Tamrac ultra pro 13 nr prod 5613

Czy ktoś z Was posiada obecnie torbę Tamrac Ultra Pro 13?

Miasto
    wioskawawa

Domyślnie Odp: [test] Tamrac ultra pro 13 nr prod 5613

Cytat Zamieszczone przez digital.photography Zobacz posta
    Czy ktoś z Was posiada obecnie torbę Tamrac Ultra Pro 13?
    ja w dalszym ciągu od 4 lat - jest nie do zajechania - teoretycznie
    ostatnio ją wyczyściłem i wygląda jak nowa

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów