Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: [Smiter] - portretki.

Domyślnie [Smiter] - portretki.

Witam ponownie :P Poprzedni temat usunięty lecz ta łatwo się mnie tu nie pozbędą Wracam ponownie! Przedstawiać się nie będę, bo już to robiłem - kto dobrze poszuka ten znajdzie sporo info. o mnie.

Ale do rzeczy!8)
    Foty 800naXXX wg. regulaminu ;]

SZUFLADA START!
    1. Ola, majowa sesja.
    2. Angela, Lipiec.
    3. Angela, Lipiec.

Chyba te same foty wrzucone ;]
    Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do oceny

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Makijaż na 3 do bani. Często spotykany błąd, czyli pieczątki na oczach, czyli wyraźna granica między cieniem do powiek a resztą twarzy. Porównaj do tego na 2 gdzie jest o wiele lepiej...

Domyślnie

Ja większego wpływy na makijaż nie miałem :P

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smiter Zobacz posta
    Ja większego wpływy na makijaż nie miałem :P
    Miałeś. Jako fotograf jesteś reżyserem i możesz (znaczy wręcz musisz) powiedzieć co i jak ma być na zdjęciu ZANIM je wykonasz. Przygotowanie zdjęcia przed naciśnięciem spustu to TWOJA odpowiedzialność - musisz zadbać i sprawdzić czy modelka, miejsce, czas, światło, stylizacja, makijaż, poza, detale, biżuteria, efekty dodatkowe (wiatr, bańki mydlane, cekiny, płatki kwiatów itd itp) itp pasują Ci do koncepcji, tego co chcesz osiągnąć. To jest dopiero prawidłowo przygotowane i wykonane zdjęcie a nie "modelka tak przyszła ubrana i pomalowana to co miałem zrobić" ... rozebrać i robić bez twarzy a co!

W końcu to nie repoterka, więc nie możesz stosować tak nędznej wymówki, że
    nie miałeś wpływu na zawartość kadru.

Na przyszłość zwracaj uwagę na pieczątki i jak Ci ktoś taki makijaż zaprezentuje to poproś grzecznie o poprawę - tak by cień do powiek wtapiał się w skórę a nie odznaczał.
    Modelka/wizażystka powinna to zrozumieć i poprawić, a jak strzeli focha to trudno - tego kwiatu jest pół światu a i Ty jeszcze długie lata możesz fotografować, więc bez pośpiechu - znajdziesz lepsze modelki/wizażystki, bez ciśnienia na konieczne robienie sesji wg czyjegoś widzimisię (nie licząc zleceń płatnych gdzie to musi być wg czyjegoś widzimisię).

Domyślnie

Ok, dzięki za parę zdań Jestem świadom tego co napisałeś. Jednak szczerze powiedziawszy nie ogarniam jeszcze w 100% np: wizażu A na pewno wtedy nie ogarniałem - bo w Lipcu portrety to ja dopiero czwarty miesiąc robiłem

Pozdrawiam

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smiter Zobacz posta
    Jednak szczerze powiedziawszy nie ogarniam jeszcze w 100% np: wizażu
    www.makijazfotograficzny.pl

Porady zawarte w tej publikacji (nie, nie mam nic wspólnego z autorami ) zupełnie Ci wystarczą. Aha - dla fotografów wystarczy przeczytać pierwsze kilkanaście stron.
    Pozostałe strony to albo poradnik dla modelki/wizażystki jak ma wykonać makijaż, albo ewentualnie przykłady dla fotografa by pokazał "o, tak ma to wyglądać".
    Nie znajdziesz tam pieczątek .

Domyślnie

Hehe, ok. Wielkie dzięki za link

Domyślnie

1. zobaczyłbym w kolorze
    2. najlepsze, chociaż kolczyk trochę odwraca uwagę
    3. poza mi się nie podoba, mina modelki fajna, makijaż też świetny z wyjątkiem tego o czym pisał Vitez

Domyślnie

I dodaje kolejne trzy fotki z szufladki Początek wakacji.

4. Patrycja
    5. Angela.
    6. Natalia.

Coś już napisał Awatar astroadamo
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

4 zdecydowanie na tak .
    Canon 5D, Canon 40D, C 17-40 L, C 85/1,8, C 50/1.8, Soligor 100/3.5, Raynox DCR 250, Hitech Cokin i inne

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów