Zamieszczone przez Kubaman
Nie... z tych co leniuchow odsylaja do wyszukiwarki.
Zamieszczone przez Kubaman
Nie... z tych co leniuchow odsylaja do wyszukiwarki.
Witam wszystkich na forum. Jest to moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumialoscCo do rzeczonego tematu to z doswiadczenia moglbym polecic RAWShooter. Roznica miedzy softem Canona a produktem Pixmanteca jest kolosalna, szczegolnie jesli chodzi o ostrosc. Rowniez mnogosc dostepnych opcji edycyjnych w porownaniu do oryginalnego Canonowskiego Eos-Viewera powala na kolana. I co najwazniejsze: program jest darmowy
)
www.pixmantec.com
Po przesiadce na RawShootera wlasciwie przestalem wyostrzac w PS...
Pozdrawiam
20d
Ja wrzuce jeszcze jedną nazwę "wywoływaczy" RAW-ów:
BreezeBrowser (www.breezesys.com) - czy ktos robił porównanie z wymienionymi wcześniej?
Program jest płatny, ale... może warty swojej ceny?
w porównaniu do rawshootera troszke wymięka![]()
pozdrawiam
Metus
A ja zdecydowanie wole Breeza od RawShootera.
Tyle ze BreezeBrowser mam wersje Pro i najnowsza, a RawShootera tego najnowszego, rowniez platnego - nie mam. Wiec porownanie niezbyt dokladne.
Do samego wywolywania pojedynczych RAWow to moze i RAWShooter bylby lepszy... ale od tego to ja mam PS CS2.
Za to do SZYBKIEGO przegladania RAWow i SZYBKIEGO masowego wywolywania, organizacji zdjec, generowania wgladowek, WYGODNEGO przegladania zdjec wraz z exifem i histogramem - to jednak zdecydowanie Breeze > RAWShooter.
Tak wiec - dobierajmy programy wg potrzeby vs umiejetnosci.
U mnie w tej kategorii i do moich potrzeb zdecydowanie bardziej pasuje BreezeBrowser Pro.
porownanie kilku 'wywolywaczy'
http://www.cdrom.pl/index.php?title=...Essentials_1.1
20d