Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Wątek: Fenomen pudełka

Coś już napisał Awatar Hubolsky
    Miasto
    Ełk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    To producenci często wymuszają trzymanie pudełka.
    Nie jednokrotnie przy zakupie elektroniki słyszałem gwarancja ważna z oryginalnym pudełkiem.....
    Miałem ostatnio batalię z serwisem który początkowo nie chciał przyjąć TV w ramach gwarancji z racji braku oryginalnego opakowania. Szybko jednak zmienili zdanie po zapowiedzi interwencji gościa od praw konsumenta. Warunek był jeden - telewizor musi być zabezpieczony do transportu.

Co do pudełek to mam jedno pudełko po body a w nim trzymam wszystkie gwarancję od pozostałych gratów, kabelki instrukcje itp. Jak postawię dom z dużą piwnicą to może zdecyduję się na te składowisko kartonów. Na chwilę obecną brak miejsca.

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Husky Zobacz posta
    Pamiętam czasy jak zbierało się opakowania od zagranicznych papierosów i piwa...
    I kolekcja puszek na meblosciance - ah komuna

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

kolekcja puszek na meblosciance - ah komuna
    Ja pamiętam to jeszcze z pierwszej połowy lat 90
    EOS + L i kupa gratów ...

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Napoje "jojo" :] A najwiekszy kozak byl ktos jak mial puszke od piwa niemieckiego FAX czy Faxe - byla najwieksza ;] To juz byla kolekcja ;]
    I do tego ruskie gierki z wilkiem , F1, osmiorniczka - ta ost moja ulubiona ;]
    Dobra , to nie temat o wspomnieniach PRL , EOT.

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

No właśnie
    Co do pudełek,tak jak już mówiłem zostawiam bo potem łatwiej sprzedać...to tak jak z samochodem,czesto łatwiej się sprzeda gdy ma się w zanadrzu opony zimowe,wtedy sprawia to wrażenie pełnego kompletu,z pudełkami jest podobnie,jak do spzetu jest pudło to tak jak by komplet
    EOS + L i kupa gratów ...

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    No właśnie
    Co do pudełek,tak jak już mówiłem zostawiam bo potem łatwiej sprzedać...to tak jak z samochodem,czesto łatwiej się sprzeda gdy ma się w zanadrzu opony zimowe,wtedy sprawia to wrażenie pełnego kompletu,z pudełkami jest podobnie,jak do spzetu jest pudło to tak jak by komplet
    I pudełko od samochodu :P

O dziwo, da się (nawet bez szczególnych znajomości, jak się przed chwilą dowiedziałem) wyciągnąć z Canona pudełko. Samo pudełko, bez zawartości
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hubolsky Zobacz posta
    Miałem ostatnio batalię z serwisem który początkowo nie chciał przyjąć TV w ramach gwarancji z racji braku oryginalnego opakowania. Szybko jednak zmienili zdanie po zapowiedzi interwencji gościa od praw konsumenta. Warunek był jeden - telewizor musi być zabezpieczony do transportu.

Co do pudełek to mam jedno pudełko po body a w nim trzymam wszystkie gwarancję od pozostałych gratów, kabelki instrukcje itp. Jak postawię dom z dużą piwnicą to może zdecyduję się na te składowisko kartonów. Na chwilę obecną brak miejsca.
    To miałeś farta. Ja często pakuję telewizor do pudełka i włożyć go z powrotem to wyższa szkoła jazdy. Waży parę kilo i jak byś nie pakował to coś wystaje. Jak mawia mój zaprzyjaźniony inżynier, że wszystko jest zrobione dla średnio inteligentnych ludzi to opakowania od telewizorów mnie przerastają.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

nie darzę pudełek jakimś specjalnym uczuciem, ale np. do serwisu czy gdziekolwiek indziej o wiele łatwiej i bezpieczniej wysłać sprzęt w "dedykowanym" do tego pudełku....
    |Canon|

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów