Pudełko jest jak wizytówka
Jest jak świadectwo podejścia do sprzętu właściciela
Co ważne, na pudle jest numer seryjny, a to chyba najlepszy dowód na legal
Pudełko jest jak wizytówka
Jest jak świadectwo podejścia do sprzętu właściciela
Co ważne, na pudle jest numer seryjny, a to chyba najlepszy dowód na legal
Ostatnio edytowane przez Szczur88 ; 29-10-2010 o 23:33 Powód: Automerged Doublepost
www.t-jack.pl
Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.
Od TV tez trzymam - w razie wysylki na GW (np. door2doom) mam biegac i szukac idealnego kartonu ze styropianami?Nawet jak GW sie skonczy i skorci zmienic TV na lepszy, a stary np. sprzedac aby nieco grosza sie zrefundowalo, to takze klopot..
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Do duzych kartonow sa piwnice i strychy
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
door2door a nie DOOM :}
Ostatnio edytowane przez siudym ; 30-10-2010 o 00:11 Powód: Automerged Doublepost
Ja też tak mam... Trzymam prawie wszystkie pudła z elektroniki... I też nie wiem dlaczego... Na to pytanie zapewne odpowiedzą marketingowcy firm, których produkty kupujemypudło ma być ładne, ma przyciągać uwagę, no i w końcu masz je pokochać
w sumie to chyba zastanowię się nad tym zjawiskiem bo sam się teraz zastanawiam po co je trzymamale motyw ekonomiczny jest tu chyba najważniejszy i tego się trzymam
![]()
![]()
Tak wyslalem 400D ,konsole Xbox i X360 - wszyszczy byli zdziwieni moja dbaloscia o sprzet i byli pewni ze kiupili nowkiI te pytania :
-pamietales ktory kabel w ktora folie ?
LOL![]()
Aha , a pasek od 400D byl zaginany codziennie tak samo jak nowy po wyjeciu , wiec jak go zapakowalem wygladal jak nieuzywany .
Nie handluję sprzetem, jednak wiele rzeczy łatwiej/drożej jest odsprzedac, gdy oddaje sie wszystko co dostarczył producent (pudełko, folie, styropiany...). Z drugiej strony kupując, również szybciej wybiore taką ofertę z kompletem.
Kupiłem tylko jeden obiektyw bez pudła - sprzedający oświadczył że obniży cenę (chyba o 200PLN) jak zabiorę tylko zawartość a pudełko to on sobie zatrzyma (obiektyw był nowy sprowadzony pewnie przyleciał bez kartonu).
04-2008
Myślałem że może np. podczas przeprowadzki w kartonach jest bezpieczniej wszystko przewieść. Ale po przyniesieniu tego z piwnicy odechciewa sie pakowania, szybciej w folię bąbelkową i do plecaka![]()
5D, 5Dmk2 BG-E6 | 16-35 IIL | 24-105 ISL | 35L | 50 1.4 | 85IIL | 70-200 2.8 ISL | 100 2.8 Macro | 100-400 ISL
To producenci często wymuszają trzymanie pudełka.
Nie jednokrotnie przy zakupie elektroniki słyszałem gwarancja ważna z oryginalnym pudełkiem. Szlak mnie trafiał zawsze aż w końcu nabrałem nawyku zachowywania pudełka czy potrzeba czy nie. Produkty w oryginalnych pudełkach są dobrze zabezpieczone. Przekonałem się o tym jak w Warszawie w podziemiach (WGE chyba się to nazywa) dwóch chloptasi rozładowywało monitory. Jeden stał na górze wejścia do przejścia podziemnego i z rozmachem rzucał monitorami na szyny dla wózków inwalidzkich. Rozmach brał taki że aż idąc drugim wyjściem obejrzałem się co to za hukDrugi na dole po zsunięciu ładował na wózek
Miałem ostatnio batalię z serwisem który początkowo nie chciał przyjąć TV w ramach gwarancji z racji braku oryginalnego opakowania. Szybko jednak zmienili zdanie po zapowiedzi interwencji gościa od praw konsumenta. Warunek był jeden - telewizor musi być zabezpieczony do transportu.
Co do pudełek to mam jedno pudełko po body a w nim trzymam wszystkie gwarancję od pozostałych gratów, kabelki instrukcje itp. Jak postawię dom z dużą piwnicą to może zdecyduję się na te składowisko kartonów. Na chwilę obecną brak miejsca.
To miałeś farta. Ja często pakuję telewizor do pudełka i włożyć go z powrotem to wyższa szkoła jazdy. Waży parę kilo i jak byś nie pakował to coś wystaje. Jak mawia mój zaprzyjaźniony inżynier, że wszystko jest zrobione dla średnio inteligentnych ludzi to opakowania od telewizorów mnie przerastają.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
nie darzę pudełek jakimś specjalnym uczuciem, ale np. do serwisu czy gdziekolwiek indziej o wiele łatwiej i bezpieczniej wysłać sprzęt w "dedykowanym" do tego pudełku....
|Canon|