Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Canon EF 300mm F2.8L IS z Canon Extender 2x II - TEST

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Ach to 20D, jeden z najlepszych (sample_600mm_f56_5c.jpg) cropów ever - dzięki.
    A 300L, no cóż masakryczny lens na 600mm, goły to :jaw dropper: a przed nami MkII... ciekawe czy rozwali pierwsze matryce.

Jak oceniasz dzisiaj (3-4EV w srebrzankach) stosunek ceny do skuteczności stabilizacji?
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Jak oceniasz dzisiaj (3-4EV w srebrzankach) stosunek ceny do skuteczności stabilizacji?
    Tym szkłem i tak fotografuje się w 99% ze statywu. Osobiście żałuję, że Canon nie produkuje już wersji bez IS...

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

A ja sie staralem o tym szkle zapomniec... dzieki za przypomnienie

600/5.6 swietne

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Statyw statywem, ale jednak IS sporo daje. Ja zawsze mam go odpalonego na tripodzie (z tego co czytalem jest w tedy w trybie "statywowym" redukujac nieco inaczej drgania zwlaszcza np klepniec lustra). No i w terenie moze byc ciezko o mega twarde podloze i nogi nie sa mega sztywne.

Np. te dwa zdjecia z czasami 1/6 i 1/5 - mam ich serie tak po 10/12 zdjec i kazde bylo w sumie ok, sporadyczne gdy ptak sie ruszyl byly spaprane:

IS juz na oko na zdjeciach i wzrokowo w wizjerze slabiej niz np. wczesniej mialem 70-200 2.8 IS. Ale ogolnie jest ok.

ps. autoportret kiedys pelengiem:-D
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Pewne 2EV IS, w sumie stare ale patrzac na nowe SIGMY majace 4dzialki na papierku, a w testach 2, to jest ok

Z extenderem 2x mega pomocny jest 3 stopniowy pstryczek limitu AF. Jak znam juz w jakich odleglosciach bede fotografowal zmieniam odpowiednio. Szkoda, ze canon nie wpadl na pomysl np. manualnej zmiany ostrzenia, np. ustawiam sobie od A do Z gdzies w body i zapamietuje ustawienia dajac np. jako A 5m a jako Z 10m. W koncu super-tele juz od dawna maja mozliwosc zapamietania punktu ostrosci i przywolania go kiedy sie chce wiec jaki to problem...
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 29-10-2010 o 10:34 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Tym szkłem i tak fotografuje się w 99% ze statywu. Osobiście żałuję, że Canon nie produkuje już wersji bez IS...
    Ja mam zupełnie inne proporcje - właśnie ten 1% robię ze statywu... cała reszta z ręki więc zupełnie nie wyobrażam sobie tele bez stabilizacji. No ale taki tryb pracy wymuszają gatunki ptaków które fotografuję. Trzeba się dostosować...
    Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Uprawnienia umieszczania postów