http://www.siudym.webd.pl/600mm/
Wklejam na forum, powinno przydac sie przyszlym userom tego szkla zainteresowanym dzialaniem z ext 2xII.
http://www.siudym.webd.pl/600mm/
Wklejam na forum, powinno przydac sie przyszlym userom tego szkla zainteresowanym dzialaniem z ext 2xII.
Dzięki za test, a swoją drogą szkło rewelacja.
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971
Dzięki - akurat na dniach mam poważny plan kliknięcia go w B&H![]()
Autoportret czym robiony?
Ach to 20D, jeden z najlepszych (sample_600mm_f56_5c.jpg) cropów ever - dzięki.
A 300L, no cóżmasakryczny lens na 600mm, goły to :jaw dropper: a przed nami MkII... ciekawe czy rozwali pierwsze matryce.
Jak oceniasz dzisiaj (3-4EV w srebrzankach) stosunek ceny do skuteczności stabilizacji?
the silence is deafening
Statyw statywem, ale jednak IS sporo daje. Ja zawsze mam go odpalonego na tripodzie (z tego co czytalem jest w tedy w trybie "statywowym" redukujac nieco inaczej drgania zwlaszcza np klepniec lustra). No i w terenie moze byc ciezko o mega twarde podloze i nogi nie sa mega sztywne.
Np. te dwa zdjecia z czasami 1/6 i 1/5 - mam ich serie tak po 10/12 zdjec i kazde bylo w sumie ok, sporadyczne gdy ptak sie ruszyl byly spaprane:
IS juz na oko na zdjeciach i wzrokowo w wizjerze slabiej niz np. wczesniej mialem 70-200 2.8 IS. Ale ogolnie jest ok.
ps. autoportret kiedys pelengiem:-D
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Pewne 2EV IS, w sumie stare ale patrzac na nowe SIGMY majace 4dzialki na papierku, a w testach 2, to jest ok
Z extenderem 2x mega pomocny jest 3 stopniowy pstryczek limitu AF. Jak znam juz w jakich odleglosciach bede fotografowal zmieniam odpowiednio. Szkoda, ze canon nie wpadl na pomysl np. manualnej zmiany ostrzenia, np. ustawiam sobie od A do Z gdzies w body i zapamietuje ustawienia dajac np. jako A 5m a jako Z 10m. W koncu super-tele juz od dawna maja mozliwosc zapamietania punktu ostrosci i przywolania go kiedy sie chce wiec jaki to problem...
Ostatnio edytowane przez siudym ; 29-10-2010 o 10:34 Powód: Automerged Doublepost
Ja mam zupełnie inne proporcje - właśnie ten 1% robię ze statywu...cała reszta z ręki więc zupełnie nie wyobrażam sobie tele bez stabilizacji. No ale taki tryb pracy wymuszają gatunki ptaków które fotografuję. Trzeba się dostosować...
Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB
Hmmmmmm, nie wiem jak to jest z ISem na statywie. Zajrzałem do instrukcji, piszą, żeby wyłączyć ze względu na pobór prądu... Wg mnie ta wersja ISa powinna być zawsze wyłączona na statywie, ale mogę nie mieć racji.