Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: [pikczer] co o tym zdjęciu sądzicie?

Domyślnie

Myślę że powinieneś wystawiać takie zdjęcia "eksperymentalne" anonimmowo -miał byś bardziej wiarygodne opinie, a tak same ochy i achy. Zdjęcie jak zdjęcie moim zdaniem. Tylko dla ciebie ma jakąś głębszą wartość bo kojarzy się z miejscem w którym byłeś i coś robiłeś.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Kupa, jak wszystkie twoje fotki
    the silence is deafening

Domyślnie

fajna fotka ale za bardzo w centrum :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Z ta "jakas tam klasą" dales mi niesamowita przyjemnosc... polechtales mnie po proznosci
    he he , nie znam się dlatego "za jakąś tam"... Klasa dla mnie jest właśnie pod kątem technicznym.

p.s. Dziś oglądam to na laptopie i już tak fajnie nie wygląda jak na porządnym LCD
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dani182 Zobacz posta
    Myślę że powinieneś wystawiać takie zdjęcia "eksperymentalne" anonimmowo -miał byś bardziej wiarygodne opinie, a tak same ochy i achy.
    Ale, ze co? Ze niby tylko dlatego, ze jestem "pikczer" a nie np. "untitled folder"? Jak widac nie dostaje samych superlatyw Sa opinie, ktore rowniez krytycznie podchodza do wystawionego zdjecia i konkretnie ukazuja co i gdzie jest nie tak (za co serdecznie dziekuje 8)) Mysle, ze złą doge obrales ;-)
    Zdjęcie jak zdjęcie moim zdaniem. Tylko dla ciebie ma jakąś głębszą wartość bo kojarzy się z miejscem w którym byłeś i coś robiłeś.
    I tak i nie. To fakt - zdjecie to moze nie niesie za soba wielkich wartosci emocjonalnych dla ogladajacego, ale wystawilem je wlasnie z powodu tego, iz bylo robione w trudnych warunkach, z reki a do tego na ekstremalnych wartosciach a pomimo tego mysle, ze udalo mi sie w nim uchwycic to, co w fotografii jest najtrudniejsze - bardzo ladne i ciekawe swiatlo co wplywa na cala fotke (kolory, kontrast etc.). To typowy przyklad, gdzie chcialem pokazac cos bardziej technicznego (co kilku kolegow zauwazylo) a nie emocjonalnego - ale czemu nie? Wg mnie, kazde ciekawe zdjecie warto ogladac i komentowac - dlatego ta fotke postanowilem Wam pokazac - wot i wsio :-P

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Fota dobra, choć mnie osobiście nie zatrzymała na dłużej. Jest ok, ale brak tego czegoś ;-)

Domyślnie

Ale, ze co? Ze niby tylko dlatego, ze jestem "pikczer" a nie np. "untitled folder"? Jak widac nie dostaje samych superlatyw Sa opinie, ktore rowniez krytycznie podchodza do wystawionego zdjecia i konkretnie ukazuja co i gdzie jest nie tak (za co serdecznie dziekuje 8)) Mysle, ze złą doge obrales ;-)
    Często da się zaobserwować zachwyt nie koniecznie dobrymi pracami (nie tylko foto)osób które mają jakieś uznanie - nie mówię tylko o tym forum - tylko tak ogólnie - to chyba taka ludzka przypadłość. Przykład z forum jest w jednym z wątków w stylu "skóra koloru skórzanego" gdzie pewna osoba o której wiadomo że "wymiata" zamieściła wersję obróbki która wyglądała źle a i tak pierwszy komentarz zaraz był w stylu zachwytu.

I tak i nie. To fakt - zdjecie to moze nie niesie za soba wielkich wartosci emocjonalnych dla ogladajacego, ale wystawilem je wlasnie z powodu tego, iz bylo robione w trudnych warunkach, z reki a do tego na ekstremalnych wartosciach a pomimo tego mysle, ze udalo mi sie w nim uchwycic to, co w fotografii jest najtrudniejsze - bardzo ladne i ciekawe swiatlo co wplywa na cala fotke (kolory, kontrast etc.). To typowy przyklad, gdzie chcialem pokazac cos bardziej technicznego (co kilku kolegow zauwazylo) a nie emocjonalnego - ale czemu nie? Wg mnie, kazde ciekawe zdjecie warto ogladac i komentowac - dlatego ta fotke postanowilem Wam pokazac - wot i wsio :-P
    Mam nadzieję że się nie obrazisz ale uważam że nie musisz nikomu udawadniać że umiesz robić zdjęcia. Uważam, że jest to jedno z tych zdjęć które oglądając co jakiś czas skojarzy Ci się z miejscem w którym byłeś i obudzi jakieś wspomnienia z wyjazdu,ale przeciętna osoba(np. ja) zobaczy na nim kawałek plaży i budkę zrobioną w nocy nie wiadomo gdzie. Pod względem technicznym tez widzę to jako zwykłe zdjęcie. Po prostu takie jest MOJE zdanie

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Często da się zaobserwować zachwyt nie koniecznie dobrymi pracami (nie tylko foto)osób które mają jakieś uznanie - nie mówię tylko o tym forum - tylko tak ogólnie - to chyba taka ludzka przypadłość.
    Nie uwazam sie za "forumowego wymiatacza" bo uwazam, iz takich jest tu kilku jednak nigdy o sobie nie myslalem w tych kategoriach... Jesli jednak jest tak jak mowisz, to kij ma zawsze dwa konce ;-) Psychologicznie - jak ktos wymiata - a potem zamieszcza np. tylko dobre lub przecietne zdjecie, to nie sadzisz, ze powinni go niezle zjechac na samym wstepie a nie zachwalac bo oczekiwali super foty?
    Mysle wiec, ze bez sensu jest ciagniecie tego typu dedukcji, bo po pierwsze do niczego konstruktywnego nie prowadzi a po drugie, czesto mowi tylko o tym (to wynika z moich wlasnych obserwacji), iz ten co takie zale wylewa, chcialby aby wreszcie jego zdjecia zaczeto zachwalac/doceniac, ale tak nie jest, bo nie ma "odpowiedniego" nicka ??:

Z mojej strony EOT.

Domyślnie

Wyjąłeś słowo "wymiatacz" z innej części mojej wypowiedzi więc chyba nie do końca zrozumiałeś o co mi chodzi. Nie uważam też abym wylewał własne żale zwłaszcza iż jakiś czas temu koledzy z forum docenili moje zdjęcia.

Psychologicznie - jak ktos wymiata - a potem zamieszcza np. tylko dobre lub przecietne zdjecie, to nie sadzisz, ze powinni go niezle zjechac na samym wstepie a nie zachwalac bo oczekiwali super foty?
    Zgadzam się z Tobą ale w przykładzie o którym pisałem pierwszy komentarz to super zachwyt więc nie jest do końca tak jak by się wydawało.

Myślę że nasza dyskusja to nie EOT tylko odp. na twoje pierwsze pytanie:
    "co o tym zdjęciu sądzicie?"

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Fota dobra, choć mnie osobiście nie zatrzymała na dłużej. Jest ok, ale brak tego czegoś ;-)
    Jak to "tego czegos" ???
    Pewnie nagiej kobiety

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów