Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 88

Wątek: Wojna Narkotykowa +18

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artprof Zobacz posta
    , ale ćpuna w konwulsjach po dwudziestu latach brania już tak. Może to jest terapia szokowa, no ale takie mamy czasy. Świeży temat, dopalacze, jak by młody gość przed zakupem jakiegoś tam specyfiku zobaczył by zdjęcia rówieśnika zapiętego pod respirator w szpitalu po wypaleniu tego właśnie "zioła", podejrzewam że zastanowił by się dwa razy przed zakupem.
    Są tacy co mają zapewne większy staż i trzymają się świetne...
    http://www.hollywoodtoday.net/wp-con...31_400_489.jpg
    http://ficdn.fashionindie.com/wp-con...ebbitjpg2.jpeg
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Bywalec Awatar artprof
    Miasto
    Galycja

Domyślnie

Sergiusz, trzymać a "trzymać" (być podtrzymywanym) to różnica ;-)

żadne zakazy nie byłyby potrzebne, gdyby wszyscy byli świadomi zagrożeń i co czynią. Wiem, wiem utopia, ale nie byłoby pięknie....
    I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Zastanawialem sie czy pisac w tym temacie. Temat ciezki, zdjecia ukazuja problem ktorego nie widac na codzien. Osobiscie - na mnie - jednak jakos nie robi to wrazenia. Coz moge wyjsc na potwora, ale kazdy myslacy czlowiek zna konsekwencje - czy to uzywania czy dystrybucji. Jednak - tak jak tu gdzies padlo - legalizacja. Czy przyczynilo by sie to do wiekszej ilosci osob pod respiratorami ? A czy legalny alkohol nie przyczynia sie do wielu zlych rzeczy ? A czy legalne papierosy nie przyczyniaja sie do zachorowan na raka itp? Najwiecej jak zwykle potrafia pisac - o nielegalizowaniu - Ci co nigdy nie probowali, ale naczytali sie milionow artykulow z gazet - w ktorych redaktor takze nigdy nie bral a tylko slyszal opowiesci rodem niczym z kanonborda (jedno body komus padlo - a juz wielkie halo ze model jest zle zrobiony i syfiasty). Przykro mi, ale jesli nie ma legalizacji - to jest rynek nielegalny, z ktorego panstwo ma same straty (oplaty policji na lapanki, zywienie wiezniow, koszty spraw sadowych, brak opodatkowania towaru i wiele innych). Bezrobocie, bezrobocie, otworzcie na styl holandii hashbary a bezrobocie zmaleje, bo dilerzy otworza wlasne knajpki... I nie mam na mysli czegos ciezkiego, ale jak widze zdjecie na ktorym jest palone zielsko o wadze 134 ton, ktore na polskim rynku maja wartosc detaliczna ponad 2,5mld zł to zastanawiam sie dlaczego pala pieniadze na stosie...

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    ...Przykro mi, ale jesli nie ma legalizacji - to jest rynek nielegalny, z ktorego panstwo ma same straty...
    Nieprawda, nieprawda. Skąd się wzięła nazwa kontrabanda?

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Ale nie zaprzeczysz, że procenty i relacje byłyby całkiem inne.

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Co to ma do rzeczy ? Rozwin mysl, jesli mozesz.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Powyzsza wypowiedz byla do Sergiusza.
    Ostatnio edytowane przez Tezet-gdynia ; 29-10-2010 o 21:18 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Nawet jak coś jest legalne to jest czarny rynek, na którym jest towar z przemytu. Kontrabanda to inaczej przemyt. U mnie na ulicy można kupić flaszkę wódki za 6zł. Nałogi zaopatrują się pewnie tam.

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Tak, ale nie znajac pochodzenia, i nie wiedzac czy ta wodka nie jest trefna - normalny czlowiek kupi tam gdzie jest pewien ze jest dobre. Czarny rynek bedzie zawsze, ale proporcje beda zupelnie inne. Niektorzy maja glowe na karku i wola drozej, ale bezpieczniej. Dla mnie osobiscie to co sie dzieje na rynku to jest jakas glupota. A takie akcje (jak na zdjeciach) pokazuja ta zla strone (gangi, handel ciezkimi narkotykami itp) ale i pokazuja ta gorsza strone - czyli jaki syf sie dzieje w kraju jesli nie probuje sie temu przeciwdzialac w sensowniejszy sposob niz bron, przemoc i zabijanie. To ze niektorych to ruszy - ma prawo, na pewno niektorych to uchroni przed czyms tam. Ale zeby jakos szerzej to ukazalo problem ? Nie widze tu zadnego wielkiego problemu. Zabijac ludzie zabijaja dla pieniedzy, dla wlasnych humorow, dla honoru swojego klubu pilkarskiego, i jakos nikt tak sie nad tym nie onanizuje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    A takie akcje (jak na zdjeciach) pokazuja ta zla strone (gangi, handel ciezkimi narkotykami itp) ale i pokazuja ta gorsza strone - czyli jaki syf sie dzieje w kraju jesli nie probuje sie temu przeciwdzialac w sensowniejszy sposob niz bron, przemoc i zabijanie. To ze niektorych to ruszy - ma prawo, na pewno niektorych to uchroni przed czyms tam. Ale zeby jakos szerzej to ukazalo problem ? Nie widze tu zadnego wielkiego problemu.
    Dla mnie ten reportaż nie jest czymś niezwykłym. Poprostu pokazuje życie tych rejonów świata.
    To nie jest takie proste, przeciwdziałać temu. Tam przepływają ogromne sumy pieniędzy, a tam gdzie są pieniądze są problemy, korupcja itd.

Uzależniony

Domyślnie

allxages, ja nie probowałem tylko robiłem. I nigdy nie przyjeżdżałem z policją. Nie masz pojęcia o tym o czym piszesz. Policja zajmuje się reporterami, ze swoich, skądinąd racjonalnych powodów i goni ich. Zastrzeleni wygladają mniejwięcej tak samo, zwłaszcza w worku. A fotografowie policyjni robią swoje. Co widać na załączonym.

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów