Nie zgodzę się. Bardzo dużo zdjęć, które wykonuję ma tak dosłownie minimalną ingerencję, że jakby trzeba było to móglbym wrzucać prosto z puszki.
Chyba żartujesz? Przecież efekt końcowy po obróbce, może być taki że te liście zaczną się nawet kołysać. To już wszystko kwestia umiejętności obsługującego, a nie sprzętu. Tak więc jak najbardziej test taki jest niemiarodajny.
Tak, dobrze że są wrzucone RAWy. Wiem z praktyki jednak, że na człowieka działa najlepiej pierwsze wrażenie. Czyli w tym wypadku zobaczy świetne JPEGi po obróbce i opinie już ma wyrobioną. Jest to trochę nie fair i jest to zagranie czysto psychologiczne.
To ma bardzo duże znaczenie. pomniejszanie pliku wpływa na jego OSTROŚĆ.Zamieszczone przez nowart
Canon zaleza ustawienie tego suwaczka na 25, z racji korzystania z filtrów AA w swoich aparatach. Tak więc jak dla mnie naturalnym jest, że ten suwak powinien być na 25.Zamieszczone przez nowart
Inna sprawa, że nawet crop wklejony teraz przez Cichego jest podle kiepskiej ostrości jak na f/3.5. Moje 35L na 1.4 jest ostrzejsze...
Zamieszczone przez nowart
Działajcie Panowie![]()