Cytat Zamieszczone przez korona-pl Zobacz posta
Miałbyś rację gdyby zaprezentowane były tylko obrobione JPG... Są udostępnione pliki RAW, więc każdy może ocenić co ten sprzęt potrafi (i co można z tego wyciągnąć).
Rozumiem, że Ty RAWów nie obrabiasz przed zaprezentowaniem zdjęć np. na forum CB?
rawy widzę, dwa, dlatego porównuję właśnie tę zachwalaną, boską kolorystykę i ostrość z oryginałem, proste.
jeśli ktoś publikuje TEST i przedstawia w nim konkluzje o pięknych kolorach i doskonałej ostrości a przedstawia podostrzoną i ostro przekoloryzowaną papkę to właśnie z racji braku wiary sprawdziłem i porównałem, czego efekt zamieściłem powyżej.
I w efekcie nie widzę jakiś magicznych barw, ostrości ponad to co da mi znacznie tańszy, o niebo jaśniejszy i wyposażony w AF Canon 85/1.8. Tym bardziej przymknięty do f/3.5...

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
Nowart ma rację, ale ponieważ sam sprzedaje sprzęt, do tego z tego samego miasta to myslę, że nie powinien tutaj komentować sprawy ;-)
Dostałem banana? Tylko, że ja nie mam voightlanderów w stopce na sprzedaż, co czyni mnie trochę bardziej obiektywnym