Pokaż wyniki od 1 do 10 z 69

Wątek: [test] VOIGTLANDER 90mm f/3.5 APO-Lanthar

Widok wątkowy

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    W imieniu społeczności CB gratuluję wiedzy na temat wywoływania RAWów z Canona. Dziwnym trafem Twój "oryginał" zmalał i stracił ostrość. Radzę zmienić oprogramowanie.

Pogratuluj raczej sobie. Tylko nie wiem czego...
    Zmalał bo może niezbyt dokładnie zresajzowałem cropa - to jednak nie ma żadnego wpływu na parametry o których tu dyskutujemy zatem nie wiem co to ma do rzeczy...
    Stracił na ostrości... OMG, padłem
    Już ci tłumaczę bo z ACR coś u Ciebie słabo - Twój plik RAW "bez obróbki" to pozostawienie defaultowych ustawień w wywoływarce, czyli sharpnes na ok 25. Mój sampel to RAW bez ingerencji, czyli z zerowym wyostrzaniem.

[/QUOTE]A tak a propos handlowania - rozumiem, że masz inny złoty środek na promocję własnej działalności w sieci ? Lepiej nie kontynuujmy tego wątku, dla Twojego dobra.[/QUOTE]

A jaki ma to związek z tematem naszej dyskusji? Nie martw się, voightlanderami nie handluję
    aaa rozumiem - skończyły się argumenty, zaczęło się straszonko?
    Uwierz na słowo - nie tylko Ty masz asy w rękawach... żenada Szanowny Panie kolego, żenada.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez korona-pl Zobacz posta
    RAW prosto z puszki, moim zdaniem nie nadaje się do pokazania - zawsze wymaga obróbki. Test powinien pokazać co sprzęt potrafi i jakie efekty dzięki niemu możesz uzyskać.
    jeśli to TEST mający za zadanie ocenić ostrość i kolorystykę to jak najbardziej raw prosto z puszki jest do pokazania. natomiast jeśli prawi się o świetnej kolorystyce szkła i rewelacyjnej ostrości przedstawiając jako argument kolory i ostrość z PS-a to mam prawo - na podstawie ów rawów - to zweryfikować.
    No i po weryfikacji się z tym nie zgadzam co uwzględniłem w swojej wypowiedzi choćby o Canonie 85/1.8.
    Można się z tym zgadzać lub nie, jak najbardziej to szanuję - przedstawiłem swój punkt widzenia jak powinien wyglądać test: wyciągajmy wnioski oceniając rawy a nie papkę z photoshopa.
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 29-10-2010 o 22:21 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów