kupiłbym dla samego bokehu... bajka
kupiłbym dla samego bokehu... bajka
NO wiem cos na ten temat, zmienialem torby po to aby plecy odpoczely, tylko ze coraz wiecej fajnych opcji sie pojawia.
I tu powstaje odwieczne pytanie - jak wieki kompromis cie interesuje?
Nie sposob na wyprawe zabrac caly sprzet jaki sie ma i cieszyc sie fotografowaniem, prawda?
Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
Take nothing but pictures, leave nothing but footprints
Cichy, zrób może jakiś portrecik na FF i APS-C jak możesz, chciałbym zobaczyć jak się spisuje w warunkach "polowych".
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
Ależ oczyyyywiście, taaak... krowa to piękny ptak![]()
Co do porównania z oryginałem:
... i oryginał
wiesz, ja Cię nawet rozumiem. jak się to chce sprzedać to trzeba rzeczywistość podkoloryzować ale żeby aż tak robić z ludzi idiotów? (nie pierwszy raz zresztą)...
pozdrawiam
Jacek
nie karmię troli...
W imieniu społeczności CB gratuluję wiedzy na temat wywoływania RAWów z Canona. Dziwnym trafem Twój "oryginał" zmalał i stracił ostrość. Radzę zmienić oprogramowanie.
A tak a propos handlowania - rozumiem, że masz inny złoty środek na promocję własnej działalności w sieci ? Lepiej nie kontynuujmy tego wątku, dla Twojego dobra.
O obiektywach wiem prawie wszystko
rawy widzę, dwa, dlatego porównuję właśnie tę zachwalaną, boską kolorystykę i ostrość z oryginałem, proste.
jeśli ktoś publikuje TEST i przedstawia w nim konkluzje o pięknych kolorach i doskonałej ostrości a przedstawia podostrzoną i ostro przekoloryzowaną papkę to właśnie z racji braku wiary sprawdziłem i porównałem, czego efekt zamieściłem powyżej.
I w efekcie nie widzę jakiś magicznych barw, ostrości ponad to co da mi znacznie tańszy, o niebo jaśniejszy i wyposażony w AF Canon 85/1.8. Tym bardziej przymknięty do f/3.5...
Dostałem banana?Tylko, że ja nie mam voightlanderów w stopce na sprzedaż, co czyni mnie trochę bardziej obiektywnym
![]()