Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Co kupić ?

Domyślnie

Spokojnie, napisałem, że się przesiadam się z systemu Olympusa, karte, torbe i inne akcesoria mam, zdaje sobie sprawę, że potrzebuję lampe ale z tym mogę poczekać, bo będę cykać też coś w plenerze a tu mogę zadowolić się blędą. Chodzi mi tylko o radę co do korpusu i szkła. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam

Bywalec Awatar CyrJak
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oleju Zobacz posta
    Spokojnie, napisałem, że się przesiadam się z systemu Olympusa, karte, torbe i inne akcesoria mam, zdaje sobie sprawę, że potrzebuję lampe ale z tym mogę poczekać, bo będę cykać też coś w plenerze a tu mogę zadowolić się blędą. Chodzi mi tylko o radę co do korpusu i szkła. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam
    No tak, ale blenda w reporterce to raczej sie nie sprawdza..
    Skoro możesz poczekać na lampe, bierz 40d i 17-50 2.8 tamrona bez vc. Fajne szkiełko, fajne body powinieneś być zadowolony. Potem jak ma być do reporterki się dokupi 580EX i będzie można katować ludzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CyrJak Zobacz posta
    [...]
    Skoro możesz poczekać na lampe, bierz 40d i 17-50 2.8 tamrona bez vc. Fajne szkiełko, fajne body powinieneś być zadowolony. Potem jak ma być do reporterki się dokupi 580EX i będzie można katować ludzi
    Ja myślę tak samo. Mam 40D i 17-50 bez VC. Jestem zadowolony - szczególnie jak sobie porównam zdjęcia jakie robiłem "nielustrzanką". Chociaż z drugiej strony wiem, że zadowolenie jest stanem przejściowym. Czym więcej zdjęć zrobisz (obejrzysz zdjęcia innych) to prędzej czy później dojdziesz do wniosku, że zestaw jaki posiadasz jest niekompletny.
    Mi na przykład zaczyna brakować do Tamrona czegoś przed 17 i czegoś po 50.
    Nie wiem tylko, co najpierw (C10-22, czy L-ka 70-200).

Bywalec Awatar CyrJak
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mar_ko Zobacz posta
    Ja myślę tak samo. Mam 40D i 17-50 bez VC. Jestem zadowolony - szczególnie jak sobie porównam zdjęcia jakie robiłem "nielustrzanką". Chociaż z drugiej strony wiem, że zadowolenie jest stanem przejściowym. Czym więcej zdjęć zrobisz (obejrzysz zdjęcia innych) to prędzej czy później dojdziesz do wniosku, że zestaw jaki posiadasz jest niekompletny.
    Mi na przykład zaczyna brakować do Tamrona czegoś przed 17 i czegoś po 50.
    Nie wiem tylko, co najpierw (C10-22, czy L-ka 70-200).
    Powiem Ci że ja zadowolny z kita byłem do czasu.. w którym mi jeden gość dał pobawić się 10-20 hsm sigmy, tym ciemniejszym.. Cholera zakochałem się w fotkach z oczka, zobaczyłem że szerzej jak kit jest super. Fakt, wszystko przyjdzie z czasem. Na razie kupiłem tego tamrona którego polecam autorowi tematu, z resztą mój onan sprzętowy chodzi sobie w podpisie :-)

Generalnie, jeżeli gość kupi to co mu polecamy, tzn tamrona + C40D powinien być bardzo zadowolony. Samo szklo jest cudne, fajnie wykonane itp.

Będzie chciał więcej jak sie zapatrzy na fotki robione pewnie jakimś 10-20 albo jak ktoś dam mu takie cudaczne cudo w łapki :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No jeszcze co do fot robionych czymś gorszej jakości, kompatkem itp... To chyba każdy widzi różnice w swoich fotkach wykonanych kiedyś kompatkem.. i teraz canonem ;P
    Ostatnio edytowane przez CyrJak ; 28-10-2010 o 15:38 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Gdzie jest napisane, że używałem kompaktu ? Miałem zestaw Olympus e-510 + double kit.

Bywalec Awatar CyrJak
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oleju Zobacz posta
    Gdzie jest napisane, że używałem kompaktu ? Miałem zestaw Olympus e-510 + double kit.
    Czy ja napisałem że to było odnośnie ciebie :-)? Taki darmowy offtop.

Zablokowany
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

5tys to itak za mało jak na FF za samo 5DmkI zadbane musisz dac ok 4k a 1 tysiak na szkielka do to niewiele;p

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CyrJak Zobacz posta
    Samo szklo jest cudne, fajnie wykonane itp.
    Napisz, że nie miałeś na myśli tego klekoczącego Tamrona wystruganego z tandetnego plastiku
    pozdr

Bywalec Awatar CyrJak
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    Napisz, że nie miałeś na myśli tego klekoczącego Tamrona wystruganego z tandetnego plastiku
    pozdr
    Jak sie kupuje na bazarze to sie ma, mój nie klekocze i nie wydaje się być plastikowym gównem.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    pozdr
    zapomniałeś napisać o źle działającym autofocusie.
    Jeszcze trochę i się dowiem że jakieś 50tys. zdjęć mam nieostre
    Pozdrawiam!

P.S.
    Bardzo nieostre bo używam starej sigmy.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów