Ja niedawno dostałem zamówioną z HK lampkę YN 468II. Wyszło mnie to 100zł taniej niż najtańsza oferta na znanym portalu aukcyjnym. Cła ani Vatu mi nie naliczono, przesyłka oznaczona była jako gift i szła prawie równo 2 tygodnie.
Niestety pomimo bardzo fajnej jakości na początku miałem problem z lampą, błyskała kiedy chciała (tzn częste czarne fotki...), już myślałem że to typowa dla lampek YN usterka kondensatora wyzwalającego (kosztuje niewiele - zamówiłem na zapas przez e-bay 10 szt. w cenie 16zł z przesyłką), ale lampa nagle zaczęła dobrze strzelać i póki co jest ok. Z ciekawostek ma bardzo skuteczne wspomaganie AF (wyświetla taki kraciasty wzór na obiekcie). Bardzo szybko się ładuje - pełna moc błysku na dobrych aku to poniżej 2s!!! W zasadzie jedyny minus to dość słaba moc (niby GN 33, ale to przy ISO 200 chyba podają...) no i częste problemy z kondensatorem wyzwalającym (tutaj naprawa we własnym zakresie to grosze). Do zastosowań amatorskich zdecydowanie można polecić, natomiast do zarobkowania kategorycznie nie polecam:-)