Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Di622 MARK II kontra YongNuo YN-468/YongNuo YN-460 II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemyslawsz Zobacz posta
    ... kumpel zamówił z Chin i teraz ma problem bo mu się zepsuła. Po miesiącu użytkowania ...
    moze kilka slow wiecej , co rozumiesz prze to ze sie zepsula, ja moja mam juz patre miechów, zaliczyla glebe ze trzy razy , obudowa juz ponadlamywana, za kazdym upadkiem tez sie "psula" , ale to psucie to nic innego jak kiepsko wykonane sprzynki podtrzymujace baterie , poprostu podczas mocniejszego uderzenia upadku itp bateria niejako "dociska" sprezynke a ta juz nie chce sie odgiac spowrotem, naprawa trwa jakies 3 minuty , wystarczy wziac srubokret i poodginac sprezynki i lampa dziala na nowo :-)

kontrukcja tej lampy jest jak konstrukcja cepa , "tam poprostu nie ma ci sie zepsuc" ;-) ;-)

pozdrawiam

T

Coś już napisał

Domyślnie

a ktoś próbował YN 468 podpiąć do 5D lub 5D II ?
    może było by jako backup ?
    C 5D, a100, trochę słoików , trochę lampionów, studio, stylistka ....

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fik Zobacz posta
    a ktoś próbował YN 468 podpiąć do 5D lub 5D II ?
    może było by jako backup ?
    Ja wprawdzie nie do 5, ale podpinalem do 40D i dziala bez zarzutu. Nawet wydawalo mi sie ze szybciej sie laduje niz 580EX, ale pomiarow nie robilem, takie subiektywne wrazenie. Zdjecia wyszly naswietlone poprawnie

Domyślnie

Wszędzie napisane, że owego nie posiada

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

YN-460II nie posiada wspomagania AF.

To jest bardzo prosta lampka, która ma jedynie fotocelę na 1 i 2 błysk, oraz regulowaną moc.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Odświeżę wątek.
    Zainteresowany jestem zakupem dwóch dodatkowych lamp i zestawem wyzwalania do nich (RF-602 czy coś innego...?). Prawdopodobnie będą to YN-460II.
    Czy ktoś ostatnio poczynił zakup podobnego zestawu 2x YN-460II plus wyzwalacz z 2-3 odbiornikami na ebay`u i może mi podpowiedzieć u którego sprzedającego warto zrobić zakupy aby nie doszło mi cło i paczki zostały wysłane jako gift?
    Będę wdzięczny za pomoc.
    Pozdrawiam
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Początki nałogu
    Miasto
    Krakówek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez niechcemisie Zobacz posta
    Czy ktoś ostatnio poczynił zakup podobnego zestawu 2x YN-460II plus wyzwalacz z 2-3 odbiornikami na ebay`u i może mi podpowiedzieć u którego sprzedającego warto zrobić zakupy aby nie doszło mi cło i paczki zostały wysłane jako gift?
    A po co sciemniac, skoro nie przekroczysz kwoty zwolnionej z cla (150 'ojro')?

Chyba ze jeszcze VATu sie boisz...

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Kwestia jest prosta. Po co przepłacać? Jakby mi nie zależało na tanim zakupie to kupiłbym z allegro i ktoś by na tym zarobił.
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Początki nałogu
    Miasto
    Krakówek

Domyślnie

Co za problem zamowic 3 osobne przesylki?

Do 45 ojro na pewno nie sa oVATowane. A to jest na dzien dzisiejszy okolo 200 zeta - czyli miesci sie zarowno cena lampki jak i cena wyzwalaczy.

Bo nawet nadanie jako 'gift' nie daje gwarancji, ze przesylka nie zostanie przez nadgorliwego celnika owatowana...

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Ja kupiłem dwie YN460 na eBayu za 38 Euro z przesyłką za sztukę (UK)
    Z Chin było niewiele taniej a mi się nie chciało czekać dwa tygodnie...
    Poza tym te lampy są tak tanie, że aż nie do wiary.. Ja chciałem na początku inwestować w żarówki błyskowe, ale tutaj mam dodatkowo regulację mocy, co się przydaje no i jakby nie było działają na baterię (wyzwala też na pierwszy i drugi błysk; S1 i S2)

Polecam
    Ostatnio edytowane przez flankerp ; 31-05-2012 o 17:15
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów