Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Pro1 versus dSLR

Mieszany widok

Bywalec Awatar mruczek
    Miasto
    Bańska Bystrzyca, Słowacja

Domyślnie Pro1 versus dSLR

Mam pytanie, zbieram pieniążki, z wielkim trudem,na coś lepszego niż moje Fuji 3500 z matrycą 4MB. Jednocześnie mam EOS 300 z obiektywami 28-80 Canon i 70-210 Tamron i lampę 380EX.

Zastanawiam się między Canonem 350 a Pro1.
    obydwa są w zbliżonej cenie. W Pro1 jest obiektyw 28-200 USM i do tego z piękną literką "L" ale, niestety, nie jest to lustrzanka

350 używałbym ze standardowym obiektywem 18-55 plus te w/w.

I tu sie rodzi moje pytanie.

Lepiej zainwestować w body czy jedna skusić się na taką hybrydę?

Pomocy, Panowie Koledzy! jestem w kropce.

tak, czytałem testy na dpview, Steves Digicam i imaging resource, ale mam tylko mętlik

Początki nałogu Awatar maro25
    Miasto
    Skawina

Domyślnie

Zdecydowanie w Body. Nie dał bym się skusić na "L" z obiektywem 28-200mm ... to tak jak z tą reklamą ERY

Jeśli masz już obiektywy do canona to nie pakuj się w żadne Pro1

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Żadna hybryda nie da Ci szybkości, głębi ostrości, ani wysokich ISO lustrzanki. Moim zdaniem tylko DSLR.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A ja dorzucę swoje zdanie - mam Pro1 i 20D. Jeżeli nie chcesz się bawić w różne nieciekawe zabawy z serwisem (FF/BF) i po prostu robić przyzwoite zdjęcia uniwersalnym aparatem [tele + niezłe macro] (uwaga - nie za szybko zmieniających się scen!) - bierz PRO1. Jeśli jednak potrzebujesz wielu obiektywów (a co za tym idzie - możesz wpaść w problemy FF/BF dot. tych obiektywów - niejednokrotnie przewyższających ceną wartość 350D) i szybkości oraz małych szumów w trudnych warunkach zdjęciowych - bierz dSLR.

Pamiętaj wszakże - przy dSLR zakup body czy nawet zestawu (body + obiektyw kit) to tak naprawdę początek Twoich wydatków.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 29-11-2005 o 19:20

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Masz juz lustrzanke Canona i szkla... znasz jej AF, mozliwosci szkiel itp.
    Przesiadka na Pro1 moglaby byc bolesna.
    Szkla masz calkiem znosne, dokup jeszcze 50 1.8 i bez obaw bierz 350D z kitem.

Pro1 mozna by polecac komus kto dopiero przyzwyczaja sie do fotografii lub chce aparat podreczno-rodzinny o znosnej jakosci.
    ale komus kto ma lustrzanke analogowa i pare szkiel i stac go na 350D - nie ma co mieszac.

Uprawnienia umieszczania postów