Czyli się z nimi po prostu nie dogadałeś, a poza tym wiadomo że serwis telefonicznie prawie nic nie załatwia. Wysłanie konkretnego body z danym przypadkiem padniętej migawki przed jakąśtam ilością skutkowało darmową wymianą - potwierdzone przypadki znajdziesz na forum w wyżej wspomniany sposób.
mozesz poprostu zapytac o to samo w inny sposob
ja pytalem czy wymiana pierwszej migawki w 40d do przebiegu 100000
jest darmowa bo takie info dostalem od canon polska - odpowiedz byla
ze jesli posiadam dowod zakupu i karte gwarancyjna (nieaktualna) to mam
to przeslac razem z body i wymiana migawki bedzie wykonana za darmo
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a bylo to juz dosc dawno, przed kupnem mojego pierwszego 40d
Ostatnio edytowane przez BRS ; 27-10-2010 o 15:24 Powód: Automerged Doublepost
Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html
Dzwoniłem właśnie na żytnią i pan poinformował mnie, że na migawkę jest gwarancja producenta niezależnie od tego ile aparat ma lat (pytałem na podstawie 5D) - jeśli migawka rozleci się przy np. 140k klapnięć i aparat ma 5 lat to migawka zostaje wymieniona za darmo
Pozdr.
W moim body migawka ma się dobrze, ale zaraz po zakupie (aparat miał wtedy 3 lata i 140k klapnięć) padł mirror box. Wymienili bez zbędnego gadania na nowy ZA DARMO. Więc nie tylko migawka ma gwarantowany przebieg ale i mechanizm lustra również.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dodam, że nie wymagali komplenie żadnych papierów, gwarancji czy faktur. Poprosili o wysłanie apoaratu na Żytnią i po czterech dniach wrócił do mnie sprawny.
Ostatnio edytowane przez kuzi4 ; 27-10-2010 o 15:59 Powód: Automerged Doublepost
Dzwoniłem i potwierdzam wasze słowa - aparat wysyłamy bez żadnych papierów jest sprawdzany przebieg sprzętu i jeżeli ma mniej niż 100.000 klapnięć wymiana jest za free.
Dzieki temat uważam za zamknięty !![]()
I jak widzisz mylisz się.
Na tej podstawie proszę, byś na przyszłość nie pisał takich "prawd objawionych" jak w tym wątku, szczególnie takim podburzającym, agresywnym tonem, bo niepotrzebnie wprowadzasz ludzi w błąd, robiąc z siebie wszewiedzącego guru.