Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Brak papierów a gwarancja migawki - pomocy !

Dopiero zaczyna

Domyślnie Brak papierów a gwarancja migawki - pomocy !

Mam okazję kupic canona 40d z przebiegiem 20.000 zdjęć niestety niema na niego ani gwarancji ani dowodu zakupu. Na aparat owa gwarancja napewno się skończyla ale z tego co wiem na migawkę ma byc 100.000 pstryków niezależnie od terminu upływu gwarancji. Co sie dzieje w przypadku gdy na aparat niema dowodu zakupu ani oryginalnej gwarancji czy jest szansa wymiany migawki po stwierdzeniu że przebieg jest dużo mniejszy niż 100.000 czy bez oryginalnych papierów możemy zapomnieć o bezpłatnej wymianie migawki a wiadomo że ten model ma taką przypadłość.

Wiem że bylo wiele tematow podobnych ale takiego przypadku nie znalazłem więc prosze o wyrozumiałosc.

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Kolego zanim wypstrykasz 80.000 klatek to minie troche,poza tym to nie jest regułą że po 100001 klatce ci padnie migawka,moze śmigać i do 200000.
    Chyba że nalezysz do tych co najpierw robią trybem seryjnym a potem myślą to to 80.000 może się okazać małym zapasem...
    Sam znam ludzi co kupowali pierwsze lustro i przez pierwszy miesiać robili 20.000 klatek a dobrych zdjec z tych 20 tysiecy garstka albo i nie
    EOS + L i kupa gratów ...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To akuratnie jest jasne jak słońce ale widzisz kupuję używke bez papierów i nie jest powiedziane że migawka nie padnie mi po tysiącu klapnieć a co wtedy ??

Chce wiedzieć czy bez papierów zakupu mam szanse coś wywalczyć w tym temacie czy mam liczyć na szczęscie. To była by 1 puszka tej firmy i niewiem jak to u Was jest.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

40D nie ma nigdzie zapisanej gwarancji na migawkę a to czy ją zrobią w razie padnięcia to ich widzimisie - póki co robili i to nawet takie przywiezione z US bez żadnej gwarancji...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Czyli wychodzi na to że nawet dowód zakupu ani inny świstek nie jest mi potrzebny poprostu w razie potrzeby wysyłam body do canona i powinni działac za free. Proszę wszystkich ,, doswiadczonych" w tym temacie o potwierdzenie słow Krzycha.

Krzychu dzięki

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

traktują róznie były przypadki że wymieniali za free gdy miala przebieg mniejszy niz 100.000 a było też tak że za usługe się płaciło
    EOS + L i kupa gratów ...

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie

A zadzwoń chłopie do serwisu na Żytnią i zapytaj się.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misiek100 Zobacz posta
    ale z tego co wiem na migawkę ma byc 100.000 pstryków niezależnie od terminu upływu gwarancji.
    Kto ci takich głupot naopowiadał...

Cytat Zamieszczone przez misiek100 Zobacz posta
    ...czy bez oryginalnych papierów możemy zapomnieć o bezpłatnej wymianie migawki a wiadomo że ten model ma taką przypadłość.
    możesz zapomnieć o darmowej wymianie kompletnie jak kolwiek

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Shingo, rozwiń. Bo się pogubiłem. Czy to był sakrazm czy nie?

Z tego, co doczytałem w temacie ogólnym. Płaci się za robociznę teraz.
    Dwa lata temu koleżanka wysłała 10d po padniętej migawce i zrobili to za darmo bez żadnych problemów. Jej aparat miał wbite 58.000
    Nie wiem jak jest teraz.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shingo Zobacz posta
    Kto ci takich głupot naopowiadał...
    A na forum wiele osób potwierdzało.

możesz zapomnieć o darmowej wymianie kompletnie jak kolwiek
    Nie kłam. Na forum jest wystarczająca ilość, choć porozsiewanych, potwierdzonych przypadków wymiany migawki nawet po 1 czy 2 letniej gwarancji ale gdy padła przed 'obiecanym' przebiegiem. Nie będę szukał za kogoś, wystarczy np w http://maciejko.net/cbsearch/ wpisać "wymiana migawki" i trochę poczytać.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów