Cytat Zamieszczone przez model Zobacz posta
1. To co powinno mnie obchodzić to wyłącznie moja decyzja. Akurat takie sytuacje obchodzą mnie bardzo. Pełno krąży "profesjonalnych fotografów", którzy dopiero co kupili sobie lustro i zrobią zlecenie o 50% taniej od osoby, która ma doświadczenie i pracowała na nie latami. Później właśnie tacy "profesjonaliści" pytają się na forum "jak to zrobić, bo mam zlecenie"
się uniosłeś... skoro ktoś nie chce dostać faktury, nie zależy mu na jakości i ma znajomego, to niech płaci te 50% mniej... myślę, że osoba, która na doświadczenie pracuje latami ma już tylu stałych klientów, że nie musi się martwić o: jak to nazwałeś "profesjonalistów, co dopiero kupili lustro", prawda?
Cytat Zamieszczone przez model Zobacz posta
4. Jasne, że trzeba od czegoś zacząć, ale chyba w innej kolejności. Najpierw się nauczyć, potem szukać zleceń.
mhm... jasne, rozumiem, że jeśli przyszedł by do Ciebie (zakładam, że prowadzisz działalność) klient i powiedział, że chce fotki czegoś w czym kompletnie nie masz doświadczenia, a Ty mu powiesz... "no OK, ale machnę Ci to za darmo, bo jeszcze nie takich fot, ale następnym razem już zapłacisz, dobra?"

coldman, tak jak już ktoś wcześniej mówił - wynajmij studio... jakoś nie przekonuje mnie ta szafka z opadającym na nią tłem...