Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Fotografowanie przedmiotow

Domyślnie Fotografowanie przedmiotow

Witam wszystki bardzo serdecznie i z gory przepraszamjesli umiescilem ten post w nieodpowiednim watku.
    Otoz dostalem propozycje wykonania kilku (30) zdjec foteli sportowych do samochodu ktore maja zostac umieszczone na stronie producenta. Nie wiem jak mam sie za to zabrac, nigdy nie bawilem sie w ten rodzaj fotografi. Sprzet ktory posiadam to puszka, pare szkiel, 580 ex mark 2 + parasolka, 2 blendy 80 cm i biale materialowe tlo. Chcialem sie Was zapytac jak to wszystko poustawiac, jaka perspektywe uzyskac i na koniec jak to powycinac, moze znacie jakies dobre linki z toturialami (mile widziane)
    Licze na wasza pomoc !!
    Pozdrawiam
    Grzegorz

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja bym się bawił w ustawienie tych foteli "lewym profilem" i z lewej strony aparatu pod kątem 45* lampka z parasolką, a po przeciwnej stronie, czyli prawy tył, blenda. Chyba najprostrze rozwiązanie, ale być może skuteczne.
    No i fotografia najlepiej, nie z góry, nie z dołu, a jednak z perspektywy fotela.
    Canon EOS 450D + 18-55 IS

Domyślnie

Aeromax dzieki ale bedzie mi potrzebne po 5 kadrow jednego fotela a mozecie polecic jakies dobre tutki do wycinania ??

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coldman Zobacz posta
    Aeromax dzieki ale bedzie mi potrzebne po 5 kadrow jednego fotela a mozecie polecic jakies dobre tutki do wycinania ??
    Wejdź na stronę D&W, kadrów powinno być troche do podpatrzenia. Mam jednak obawy, że jedna lampka może być mało do sensownego oświetlenia.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Boki możesz robić "kręcąc" fotelem, a góra i dół hmm, może podwiesić na linkach? Chyba najmniej wycinania będzie. :P
    Canon EOS 450D + 18-55 IS

Domyślnie

Ok mam juz dwie lampy, jadna udalo mi sie pozyczyc od dobrego znajomego. Teraz moj zestaw to 2 x 580ex i dwie blendy !! Fotel postanowilem umiescic na szafce na ktora bedzie zchodzilo tlo schodzace ze sciany. Jak ustawic oswietlenie i blendy ??
    Dziekuje za odpowiedzi

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Hmmm a nie uważasz, że skoro masz dostać kasę za to zlecenie to powinieneś wiedzieć jak się za to zabrać?

Może uczciwiej by było przekazać to zlecenie komuś kto wie jak ustawić światło.

No chyba, że producentem jest np. Twój znajomy i chcesz mu zrobić przysługę i jednocześnie czegoś się nauczyć.

Domyślnie

Model po 1. to nie powinno cie to obchodzic, po 2. to odpowiedziales pytaniem na pytanie , po 3. to nie jest forum od udzielania zasad moralnych i po 4. od czegos trzeba zaczac. Nie martw sie, jak zdjecia sie nie spodobaja to kaski nie bedzie !

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

NIe wiem czy nie najprościej by było wynająć studio. Mniej kłopotów a przy takim zamówieniu to koszt pomijalny. No chyba ze robisz za 20zł od fotela...
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coldman Zobacz posta
    Model po 1. to nie powinno cie to obchodzic, po 2. to odpowiedziales pytaniem na pytanie , po 3. to nie jest forum od udzielania zasad moralnych i po 4. od czegos trzeba zaczac. Nie martw sie, jak zdjecia sie nie spodobaja to kaski nie bedzie !
    Niby z Ciebie taki "coldman" a się gorączkujesz . Przyszedłeś do ludzi, pytasz ... trochę cierpliwości, ktoś doradzi chętniej uprzejmemu.
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów