Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Canon PowerShot S80

Wycior
    Guest

Smile Canon PowerShot S80

Zastanawiam się nad zakupem tego aparatu gdyż mój stary dokonał żywota. :neutral: Potrzebny mi aparat lekki o niewielkich rozmiarach nowoczesny który zrobi dobre fotki a którego będę mógł nosić ze sobą w kieszeni kurtki. Często robię fotki pająków, modliszek i innych robaków dlatego ciekawi mnie czy tym aparatem da się zrobić takie fotki ? Do tego aparatu są opcjonalnie nakładki na obiektyw wide i zoom, opłaca się je nabyć czy to tylko badziewie ? Czy opłaca się dać 1800 zł za ten aparat czy też lepszym wyborem byłby model S70 bo obiektyw ma taki sam a jest o 500 zł tańszy ? :rolleyes:

Coś już napisał
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wycior
    Potrzebny mi aparat lekki o niewielkich rozmiarach nowoczesny który zrobi dobre fotki a którego będę mógł nosić ze sobą w kieszeni kurtki.
    Osobiście mogę ci polecić serię IXUS jeśli chodzi Ci o miniaturki do kieszeni, są nie do zdarcia. Co innego zdjęcia... (miałem IXUSa 500)
    Też kiedyś stałem przed takim problemem, że chciałem sobie kupić mały aparat, bo go wszedzie wezme itd. I kiedy sobie go sprawiłem to żałowałem już po 10 minutach jego użytkowania, głównie służył mi na uczelni do robienia zdjęć makro kartek, opracowań... takie przenośne ksero sobie z niego zrobiłem , więc...

Cytat Zamieszczone przez Wycior
    Często robię fotki pająków, modliszek i innych robaków dlatego ciekawi mnie czy tym aparatem da się zrobić takie fotki ?
    ...odpowiadając - tak da rade tym aparatem (PS-ami i IXUS-ami) coś takiego zrobić

A tak serio - szkoda pieniędzy na te wszystkie liliputy, ale to IMHO.
    N

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Poczytaj tutaj: http://www.dpreview.com/reviews/canons80/
    Jest trochę odwołań do S70, może to ułatwi Ci decyzję.
    Robiłem trochę zdjęć S70, uważam że jak na compact jest całkiem przyjemny, aczkolwiek przy dobrych warunkach oświetleniowych oczywiście.

Uprawnienia umieszczania postów