Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: [kargajcze] portret/ludzie

Mieszany widok

Domyślnie [kargajcze] portret/ludzie

Witam. Prezentuje tu kilka swoich prac z ludźmi do oceny. Ciągle się uczę więc wszelkie rady i sugestie będą mile widziane najbardziej zależy mi na opanowaniu światła. Korzystam chwilowo z jednej lampy ;] Pozdrawiam

1.

Awatar Mojwa
    Miasto
    Luboń k/Poznania

Domyślnie

Taka fajna sceneria, tak nieprzemyślanie wykorzystana... Nie podoba mi się ten pomysł - no, poza dwójką, fajnie oświetloną, z fajnym kadrem i mimiką. Pozostałe mi kompletnie nie leżą.
    500d + KIT + 50/1.8 + Super-Takumar 50/1.4 + Samyang 85/1.4 + Speedlite 430 EZ

centuria
    Guest

Domyślnie

mozliwosci widac sa ale jakies to takie bez szalu przegladaj jak najwiecej zdjec

Domyślnie

dzięki za komentarze testowałam foty z lampą, dlatego tak bez czegoś wielkce oryginalnego są w weekend sie postaram cos bardziej ;]
    450D | BG-E5 | kit 18-55 | C70-210/4 | C50/1.8 | Helios 44M-4 |Chinon 135/2.8 | Sigma EF-500 DG ST
    http://www.kargajcze.blogspot.com/

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tak, robienie zdjęć z lampą to duże wyzwanie i nie jest to proste, każdy z nas próbuje i róznie z tym jest.
    Jesli chodzi o zdjecia to tak:

Zdjęcie 2 jest zrobione centralnie, może warto pomyśleć o innym kadrze, po za tym cień pada na policzek i zniekształca to buzie ale tak jest przy lampie trudno jest to dobrze doświetlić trzeba próbować próbować i raz jeszcze próbować.

Zdjęcie numer 3 Nie leży mi zupełnie, jakaś zgarbiona ta sylwetka i w sumie nie wiem co ma przekazać to zdjęcie, brakuje moze rekwizytu, który ozywiłby tą scenę.

W zdjęciu numer 1 drażni mnie ten wystający pień. Wiem to nie studio i niestety za osobą pozowaną pojawił się cień ale czy w tych warunkach da się go pozbyć? próbowałeś inne kadry?

Takze z tej całej sesji tylko zdjęcie 2 broni się ale można było innaczej je skadrować, może blende zabierz ze sobą to takze jest żrodło światła i pomaga.

Pozdrawiam

Ja też się uczę spoko jestem z Tobą!!
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Domyślnie

Karolina jestem miło mi ;D prosiłabym o poprawną odmianę wyrazów co do płci

co do 2 centralnie mnie właśnie najbardziej odpowiada co do tego kadru. Jest w miare symetrycznie :] lampę mam jedną a na wprost spłaszczyła by twarz

w 3 miałabyć taka sierotka dlatego to przygarbienie

wiem że jeszcze długa droga przede mną dlatego zawsze słucham wszelkich rad. Dziękuję za komentarz i również pozdrawiam
    450D | BG-E5 | kit 18-55 | C70-210/4 | C50/1.8 | Helios 44M-4 |Chinon 135/2.8 | Sigma EF-500 DG ST

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

O rany przepraszam Karolino, nie zwróciłem uwagi na płeć. Wybacz mi.

Pozdrawiam
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Karolina, testowe foty czy co? widac na fotach masz jedna lampe i tyle.
    Daj na +2 na lampie i bedzie lepiej
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Domyślnie

Nie rozumiem zupełnie póz jakie zostały przykazane zapewne modelowi do wykonania.
    Są sztuczne i nie mówią niczgeo konkretnego poza myślą 'robiliśmy amatorsko zdjęcia na torach'.
    Poza tym używanie lampy błyskowej też nie jes zbyt dobrym pomysłem, bo światło przez nią dawane jest płaskie i nie wnosi nic ciekawego do zdjęcia.

Domyślnie

powiedzmy że testowe ogarniam ta lampę jeszcze. Zdjęcia były improwizowane a kolega modelem nie jest lampy będę raczej używać, bo widziałam sporo ciekawych z nią zdjęć ;] dziękuję za komentarze i pozdrawiam

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów