Jeszcze zobacz z nowymi bateriami. Kup w sklepie najtańsze paluszki żeby nie przepłacać, może to wina zasilania.. Jeżeli nie. To naprawdę nie mam pojęcia, to już prędzej sprawa dla forum typu elektroda![]()
Jeszcze zobacz z nowymi bateriami. Kup w sklepie najtańsze paluszki żeby nie przepłacać, może to wina zasilania.. Jeżeli nie. To naprawdę nie mam pojęcia, to już prędzej sprawa dla forum typu elektroda![]()
No właśnie w instrukcji jest, że po 30 sekundach lampa automatycznie przechodzi w tryb stand-by, w tym trybie "lampka "pilot" miga się co 5 sekund, a aby ponownie włączyć lampę naleźy wcisnąć spust migawki do połowy lub wcisnąć którykolwiek przycisk lampy" (cytuję z instrukcji). Jeśli pilot nie miga, a lampę trzeba na nowo włączyć przyciskiem power, to na 99% coś jest w niej nie tak.
No wlasnie dla tego się pytałem bo u mnie po 30 sekundach jest to uśpienie.. zrób taki test może: Włącz tą lampe, i włącz stoper w komórce jak wylaczy sie koło 30 sekund to chyba tylko gwarancja, bo pewnie coś skopane jest w układzie odpowiadającym za to uśpienie
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zrób też to samo z nowymi bateryjkami
Ostatnio edytowane przez CyrJak ; 27-10-2010 o 11:01 Powód: Automerged Doublepost
Test z nowymi bateriami przeprowadzony i nadal jest jak było. Przy pierwszym uruchomieniu lampa ładuje się 25 sec. a wyłącza sama po 50 sec. Po kilku minutach, po ponownym uruchomieniu, lampa od razu jest gotowa do strzału i nie wyłącza się sama. Po dłuższej przerwie wszystko przebiega od nowa. Nic już nie rozumiem z tego.
C500D, 18-55 KIT, 50 1.8, Tamron 70-300, Nissin 622
Na gwarancje/Do Serwisu/Wymienić Na Inną/Nową.
Nic innego ci chyba nie pozostaje, ewentualnie jak czujesz się na siłach odsyłam ciebie do http://www.elektroda.pl/
Pojechałem do sklepu oddać lampę do serwisu. I co? Po włożeniu nowych akumulatorków problem zniknał. Była to wina moich starych akumulatorków i ... kiepskich nowych baterii (Philipsa). Nowe baterie a nie dały sobie rady z lampą. Od razu kupiłem dwa komplety akumulatorków i lampa działa ok.
Dzieki za pomoc i pozdrawiam.
C500D, 18-55 KIT, 50 1.8, Tamron 70-300, Nissin 622