Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: Zmiana systemu na Canona

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

kup d80

Domyślnie

Ja nie chcę ideału (a nawet 1dynka nim nie jest), tylko coś co pozwoli mi robić zdjęcia bez większych obaw o trafienie.
    W K20D odpowiadało mi prawie wszystko i gdyby nie kulawy AF to bym go nie zmieniał.

Miasto
    Czeladź

Domyślnie

to możesz się rozczarować w canonie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    kup d80
    Oho, zaczyna się. Teraz sobie będziemy kpić.

Miasto
    Czeladź

Domyślnie

nikon jest lepszy pod względem af, skoro d80 było spoko to czemu nie kupić?

Domyślnie

Wygląda na to, że traktujecie mnie jak kogoś, kto nie ma pojęcia o fotografii.

Miasto
    Czeladź

Domyślnie

na tym forum jest bardzo niewielu fanatków canona

ja bym zamienił 5ke na d700 bez mrugnięcia okiem

Domyślnie

Dyskusja powędrowała w jakimś dziwnym kierunku...

Coś już napisał

Domyślnie

"ja bym zamienił 5ke na d700 bez mrugnięcia okiem" miałbys ostre zdjęcia w każdych warunkach ,ale kolory........
    Raven_F2 - ja pisałem nie tyle o żarowym co o mocnym halogenie z zółtym (wściekle żółtym) filtrem, przy świetle żarówek 50d raczej daje rade,dokładnie to przy świetlówkach energooszczędnych o ciepłej żółtawej barwie,natomiast nie robiłem jeszcze zdjęc przy zwykłych żarówkach,ale tych już coraz mniej ....
    To prawda że na początku będziesz rozczarowany 50d bo K-20 /K-7 prawie pod każdym względem jest lepszy ,no właśnie prawie ,bo AF jest o wiele lepszy od Pentaxowych i nie gorszy od tego w D300 ,
    no i pomiar błysku lepszy jak w K-20/K-7 ,rozczarujesz się też W/B i pewnie samymi kolorami ,ale szybko idzie się przyzwyczaic ,czego nie mogę powiedziec o nikonie bo tam (moim zdaniem) kolory są fatalne i nic nie zdziałasz wołając RAW. Piszę ci to bo wiem że mnie rozumiesz ,w końcu Pentaxa wybiera się dla pięknych kolorów a że nie daje rady w szybkiej reporterce ,no cóż....
    Ostatnio edytowane przez moritto ; 26-10-2010 o 15:14 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

myślę, że wątek nie idzie w "dziwnym kierunku", tylko do końca nie jesteś pewien jaka odpowiedź Cię satysfakcjonuje... nikt nie neguje Twojego doświadczenia w fotografii, ale na dobrą sprawę pisanie o celności AF z taką żarówką czy taką, przy takiej pogodzie czy takiej, to dla mnie jakieś szukanie na siłę dziury w całym... powiedz mi ile razy przyjdzie Ci focić przy żarówce 60W Osrom a ile przy Fielipsie?? będziesz widział różnicę - odpalisz LR, nie złapie Ci AF - no bywa, nie ma co się ciąć...
    też bym bardzo chętnie wymienił na d700 gdybym tylko miał możiwość i nie straszne mi te kolory szargane co tylko ktoś wspomni o Nikonach.. ale mam 50D - sprawdziło mi się 40D w różnych warunkach.. focę wszystko co się da, robiłem już kilka ślubów tym, reportaż z imprez na mieście, w pracy mam całą serię xxD + 5DII i powiem Ci, że praca z tym systemem jest przyjemna i daje frajdę..
    ktoś Ci proponuje konkretne rozwiązanie, pisze jak w jego przypadkach.. sam się czegoś naczytałeś - masz prawo konfrontować zebrane informacje i dojść do wniosków.. pasi Ci D80 (mi nie, bo miałem), to bierz, boisz się celności AF w 50D - wybierz 7D z kitem 55-250, chesz super aparat do wszystkiego - zbieraj na D3s, nie wiem, co Ci więcej napisać, na siłę nie można przekonywać, a propozycji już masz kilka.. a nadal pojawiają się niuanse, które Cię męczą.. raz się żyje - kupisz sprzęt to nie na zawsze, za jakiś czas znowu zmienisz i będziesz happy..

#
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów