Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Aberacja 85L

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canclerz Zobacz posta
    85L to mistrz świata w aberacji.
    W moim przypadku problem skutecznie rozwiązuje wzruszenie ramionami.
    A mnie się wydawało że jak coś ma w nazwie "L" to powinno być perfekcyjne. I znów rozczarowanie .......
    A wracając do mojego wcześniejszego pytania, powiecie mi Panowie co to jest Chrome? Ja próbowałam pozbyć się aberracji w PSie ale albo moje umiejętności są mizerne (duże prawdopodobieństwo) albo PS nie daje sobie rady z moją 85-tką

Domyślnie

Moja aberuje w takim stylu i tak pięknie zwłaszcza poza GO i na 1,2 że nawet nie myślę, żeby ją z tego powodu wymieniać a tak na poważnie to 85L aberuje i tyle......

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz.P Zobacz posta
    Moja aberuje w takim stylu i tak pięknie zwłaszcza poza GO i na 1,2 że nawet nie myślę, żeby ją z tego powodu wymieniać a tak na poważnie to 85L aberuje i tyle......
    No ja niestety nie mam tej przyjemności bawić się 85L tylko 85 1.8 którą jak już wspomniałam uwielbiam i też nie zamierzam się jej pozbyć ale w wielu przypadkach ta aberracja wkurza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafal3076 Zobacz posta
    A mnie się wydawało że jak coś ma w nazwie "L" to powinno być perfekcyjne. I znów rozczarowanie .......
    Przykro mi, ale musisz zmniejszyć swoje oczekiwania do serii L lub ewentualnie zmienić nieco definicję słowa "perfekcyjne" w Twoim prywatnym słowniku.

Ta eLka oprócz aberacji, jest jeszcze strasznie wolna i nie jest uszczelniona. Wymagający mogą stwierdzić, że przy 1.2 to jakieś mydło jest. Pozostaje wzruszyć ramionami. To w dalszym ciągu portretowe szkło numer 1 w stajni Canona.
    Smiena 8M

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canclerz Zobacz posta
    Przykro mi, ale musisz zmniejszyć swoje oczekiwania do serii L lub ewentualnie zmienić nieco definicję słowa "perfekcyjne" w Twoim prywatnym słowniku.

Ta eLka oprócz aberacji, jest jeszcze strasznie wolna i nie jest uszczelniona. Wymagający mogą stwierdzić, że przy 1.2 to jakieś mydło jest. Pozostaje wzruszyć ramionami. To w dalszym ciągu portretowe szkło numer 1 w stajni Canona.
    No to już moje wyobrażenia sprowadziliście na ziemię !
    A podpowie mi ktoś jak sobie z ty radzić? Oczywiście pomijając najprostszy i najbardziej skuteczny sposób jakim jest "wzruszanie ramionami". No i co to jest to Chroma? Kolega Szczur88 napisał że bezproblemowo sobie poradzi z aberracją .....

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Lightroom (lub Photoshop) w zakladce Camera Calibration mozesz usunac.
    Inneaczej http://unifiedphoto.com/2010/07/how-...in-hdr-photos/
    lub tez http://www.google.com/search?ie=UTF-...6b2f61e2909b77

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów