Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Obiektyw do 2000zł

Domyślnie

moim zdaniem wymień kita na t17-50/2.8 z dwóch powodów. po pierwsze będziesz miał żyletę która cię wbije w fotel, jeśli dotąd używałeś kita. po drugie będzie to dość uniwersalny zakres z bardzo dobrym światłem. Oczywiście jeśli nie musisz mieć USM'a. Ze stałek ja bym obstawiał zdecydowanie 85mm/1.8, ma świetny obrazek do portretów. 50/1.8 bym odpuścił, wolna i.. taka KITowa mi się wydaje. Nie rozumiem tylko czemu tak się bronisz przed Lkami, 70-200/4 L to na prawdę rewelacyjne szkło jak za 2 koła.. a o tym t18-270 to chyba niedoczytałeś, ja wyczytałem że strasznie marne szkło zwłaszcza powyżej 200mm. A jeśli już całkiem zglupiałeś od czytania (co i mi sie czasem zdarza) kup tak jak ci radzą 15-85 albo 28-135, choc ten pierwszy pewnie bedzie duzo lepszy jakosciowo, czy tam 18-200 ale tu bedzie pewnie jeszcze slabiej. Ogolnie szukasz czegos co bedzie mialo chyba 10-300/1.4 ale tego nie znajdziesz, musisz sie sprecyzowac bardziej czego ci potrzeba.
    50D + 17-55/2.8 IS USM

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marceleqs Zobacz posta
    moim zdaniem wymień kita na t17-50/2.8 z dwóch powodów. po pierwsze będziesz miał żyletę która cię wbije w fotel, jeśli dotąd używałeś kita. po drugie będzie to dość uniwersalny zakres z bardzo dobrym światłem.
    A kontr-argumenty to: powolny AF i klekocząca obudowa.

Powiedzmy sobie szczerze, że ten temat jest jednym z cyklu mam 2k zł i chce coś kupić, ale nie potrafię powiedzieć czego chcę. Dla mnie brzmi, to wszystko jak "chcem nie chcem" jakiegoś młodego amatora.
    Bez obrazy dla autora wątku, ale jeśli nie wiesz co zakupić i stosujesz jakieś głupie robione na widzi mi się gierki, to można znaczyć jedno. Nic Ci więcej nie potrzeba.
    Do L-ek dorastać nie trzeba. Może dla Ciebie długa rura znaczy jakiegoś profesjonalistę, dla mnie natomiast 70-200/4l byłaby ciekawym urozmaiceniem kita i rozszerzeniem jakości robionych zdjęć.

Na początku piszesz o stałkach, że jest to inny temat, potem wracasz do stałek? Ja sensu w tym temacie naprawdę nie widzę.

Tak jak napisał forumowicz wcześniej tak i ja popieram tę teorię, że jeżeli masz 2k złotych i naprawdę nie wiesz czego Ci potrzeba nie kupuj nic będziesz o 2k zł do przodu.
    Chcesz zbieraj dalej do tych 4k zł, może wtedy będziesz wiedział, co chcesz.

Początki nałogu

Domyślnie

Jedyna sensowna odpowiedź na pytanie to drugi post wątku - na poście smegoola wątek powinien być zamknięty. Smegool mieszkasz obok mnie, może kiedyś jakiś plener?
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Bywalec
    Miasto
    Ruciane - Nida

Domyślnie

Można by gdzieś wyjść.
    Pracuję w lasach więc znam kilka ciekawych miejsc.
    Ale to już na priv jak coś.
    Zaginiona szukajka: http://maciejko.net/cbsearch/

Tak, uprawiam onanizm sprzętowy. :P

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów