Pokaż wyniki od 1 do 10 z 55

Wątek: 17-85 vs. 15-85 czyli o ile jest lepiej za ponad 1500 pln

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam

dziękuję za ożywioną dyskusję, jest co czytać

24-105 L - miałem ten obiektyw przez ponad tydzień. Rzeczywiście jest bardzo fajny i z zaletami o których piszecie w 100% się zgadzam. Jednak mi brakuje w nim szerokiego kąta, dlatego do cropa go sobie nie kupię. FF najwcześniej za 3-4 lata. A i tak na FF chyba moje zdjęcia dramatycznie lepsze nie będą. Dopiero co 50d kupiłem. Pozatym kosztuje o 1kpln więcej od 15-85. Za te pieniądze można kupić mocną lampę i stojak.

Jak widzę tylko jedna osoba chyba napisała, że te 1500 pln warto dołożyć do 15-85, ale dramatycznej różnicy nie ma... Ktoś jeszcze się upgrade'nął z 17-85 na 15-85?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .... a jakby jakaś sigma albo tamron wypuścili coś w rodzaju 15-50 2.8 na cropa, to bym mógł kupić coś takiego do wnętrz a na spacery 24-105L. Taka konfiguracja zdałaby egzamin. Tylko że pytanie czy po zdjęciach byłoby to widać.
    Ostatnio edytowane przez jakkul ; 25-10-2010 o 10:04 Powód: Automerged Doublepost
    jakkul

staram się ...

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jakkul Zobacz posta
    Jak widzę tylko jedna osoba chyba napisała, że te 1500 pln warto dołożyć do 15-85...
    Hmm, mam wrażenie, że oczekujesz, aby inni zapewnili Cię, że nie warto dopłacać...
    Ale dlaczego w takim razie kupiłeś niedawno body 50D, a teraz kombinujesz jak przyoszczędzić na obiektywie. Ogólnie tendencja jest odwrotna - lepiej przyoszczędzić na body, a obiektyw kupić lepszy.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Uprawnienia umieszczania postów